מספר האנשים שהגישו תביעות לקבלת דמי אבטלה בשבוע שחלף בארה"ב עלו ב-13 אלף ל-277 אלף בהשוואה לנתון המתוקן מהשבוע הקודם. הנתון היה גבוה מקונצנזוס האנליסטים שצפה עלייה לרמה של 270 אלף. ככל הנראה, העלייה קשורה לתנודתיות עונתית שעשויה להיפסק בשבועות הקרובים.

 

הממוצע של תביעות חדשות בחודש האחרון, בינתיים, ירד ב-250 לרמה מתואמת עונתית של 269,250, כך מסר משרד העבודה האמריקני. הממוצע של ארבעת השבועות תנודתי פחות ונתפס מדד מדויק יותר של מגמות בשוק העבודה. מספר המובטלים הכולל עלה ב-45 אלף לרמה של 2.16 מיליון בשבוע שהסתיים ב-4 ביוני.

 

במקביל פורסם בארה"ב כי הגירעון התקציבי בחשבון השוטף עלה ברבעון הראשון של השנה ב-10% ל-124.7 מיליארד דולר, או 2.7% מהתוצר הדולרי, לעומת נתון מתוקן של 113.4 מיליארד דולר או 2.5% אחוזי תוצר ברבעון הרביעי של שנת 2015.

 

נתון נוסף שפורסם במקביל הוא מדד המחירים לצרכן לחודש מאי, שעלה בשיעור של 0.2% בעיקר בגלל מחירי בנזין ושכירות גבוהים יותר. כלכלנים שענו על סקר של MarketWatch ציפו לעלייה של 0.3% במדד הממשלתי העוקב אחר יוקר המחיה.

 

למרות שהעלויות של רוב הסחורות והשירותים לא גדלו בהרבה, הדלק הפך יקר יותר בשל ההתאוששות במחירי הנפט. מדד האנרגיה טיפס 1.2% בחודש מאי. דמי השכירות גם קפצו 0.4% בחודש מאי, כדי לסמן את העלייה החודשית הגדולה ביותר מאז פברואר 2007, והם עולים בקצב של 12 חודשים המהירים כמעט תשע שנים - 3.4%.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש