FXCM‏ ישראל: "ביקוש למטבעות "מקלט בטוח" לקראת אירועי הסיכון הצפויים בתקופה הקרובה"

לקראת החלטות הריבית ביפן ובארצות הברית השבוע ומשאל העם בבריטניה בשבוע הבא המשקיעים מעדיפים לצמצם את החשיפה שלהם למטבעות המסוכנים יותר וביניהם גם השקל, שנחשב למטבע אקזוטי יותר ותנודתי יותר, ועל כן הסנטימנט הזהיר שמאפיין את המסחר עשוי להמשיך ולהחליש את השקל למול הדולר.

במחלקת המחקר של FXCM‏ ישראל מציינים הבוקר (שני) כי "הדולר-שקל ממשיך לטפס מעלה עם פתיחת שבוע המסחר ונסחר כעת מעט מעל 3.865, לאחר שכבר פרץ מוקדם יותר הבוקר את 3.87.

 

"מה שמאפיין הבוקר את המסחר בשוק המט"ח העולמי הוא הביקוש למטבעות "מקלט בטוח" וזאת לקראת אירועי הסיכון הצפויים בתקופה הקרובה – החלטות הריבית ביפן ובארצות הברית השבוע ומשאל העם בבריטניה בשבוע הבא. בקרב המטבעות המרכזיים הביקוש הגבוה ביותר הוא לין היפני ולפרנק השוויצרי, שנחשבים לשני מטבעות המקלט הבטוח המובילים. גם הדולר מתחזק למול יתר המטבעות, מלבד הין והפרנק.

 

"המשקיעים מעדיפים לצמצם את החשיפה שלהם למטבעות המסוכנים יותר לקראת אירועי המפתח, וביניהם גם השקל, שנחשב למטבע אקזוטי יותר ותנודתי יותר, ועל כן הסנטימנט הזהיר שמאפיין את המסחר עשוי להמשיך ולהחליש את השקל למול הדולר.

 

"השבוע יתרכזו הפעילים בהחלטות הריבית ביפן ובארצות הברית. הבנק היפני לא אמור לשנות את הריבית או לבצע שינויים בקצב רכישות האג"ח, וזאת בשל העובדה כי הממשלה צפויה להכריז על תוכנית תמריצים פיסקאלית. גם הבנק הפדרלי לא צפוי לשנות את הריבית, ואולם בשוק יעקבו אחר הצהרת הבנק ומסיבת העיתונאים של ילן כדי להבין כיצד השפיעו נתוני תעסוקה על כוונות הבנק. אם הבנק ידבוק ברטוריקה לפיה הוא צפוי להעלות את הריבית בחודשים הקרובים, הדולר עשוי להתאושש.

 

"ואולם, אם הבנק ינקוט לשון זהירה יותר, הדולר עשוי לקרוס. המטבע שמגלה את החולשה הגדולה ביותר הוא השטרלינג, שצונח הבוקר למול הדולר לשפל של 8 חודשים, וזאת על רקע הסקרים הצמדים והחשש בשווקים כי העם הבריטי יחליט לפרוש מהאיחוד, מה שעשוי ליצור סחרור במסחר בנכסים הבריטיים, ובהם השטרלינג ושוק המניות בבריטניה", סיכמו ב-FXCM.

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש