האוצר צפוי להתאים את יעד הגיוס לגרעון נמוך יותר השנה - כך עולה מסקירת מאקרו שבועית של יונתן כץ וכלכלני לידר שוקי הון.
הנקודות העיקריות מהסקירה: "בתחילת השבוע שעבר השווקים עלו מעט על רקע האופטימיות הזהירה של ילן, אך לקראת סוף השבוע השווקים בעולם סבלו מאי וודאות סביב הצבעת ה- brexit, כאשר מספר סקרים בבריטניה הצביעו על רוב בעד יציאה מגוש היורו.
"הדולר התחזק בעולם, בפרט מול הלירה סטרלינג. הודו, ניו זילנד ואוסטרליה הותירו את הריבית ללא שינוי אך דרום קוריאה הפתיעה והורידה את הריבית ב- 0.25% ל -1.25%.
"שוק האג"ח בארה"ב הגיב לתופעת flight to safety לפני ההצבעה בבריטניה. גם התשואות ל- 10 שנים ביפן ירדו לשפל חדש של 0.14% ובגרמניה נושקות לאפס.
"בשבוע הקרוב: שוק האג"ח יגיב בעיקר להודעת ריבית הפד ביום רביעי (נימה ניצית או יונית?), למרות שאין ציפיות לשינוי בריבית. לפני כן, יתפרסמו נתוני מסחר קמעונאי בארה"ב ביום שלישי. ביום חמישי יתפרסמו נתוני אינפלציה בארה"ב, אך כמובן שברקע ימשיכו להתפרסם סקרים בדבר ההצבעה הצפויה בעוד כשבועיים בבריטניה.
"בישראל, השווקים יגיבו לנתוני האינפלציה בחודש מאי (ביום רביעי). אנו צופים מדד של 0.2%.
"מאקרו ישראל: הגרעון המצטבר ב - 12 החודשים האחרונים ירד ל - 2.1% תוצר מ -2.2% לפני חודש; גידול ריאלי של 8% בגביית מסים באפריל מאי מאותת על האצה בפעילות ברבעון ב’. צפוי תת ביצוע בגרעון השנה, מה שעשוי להביא ללחץ להורדת מסים בתחילת 2017. ברבעון א’ מסתמנת האצה בקצב עליית השכר במשק אשר תומכת גם בעליית אינפלציה; בחודשים האחרונים חל גידול בביקוש לרכישת דירות אשר תומך גם בעליית מחירים.
"מאקרו גלובלי: מכלול נתוני התעסוקה בארה"ב תומכים בהערכה של שוק עבודה חזק יחסית. רמת האמון הצרכני בארה"ב נותרה גבוהה אשר תומכת בהמשך גידול בצריכה. הצמיחה באירופה עלתה ב -1.7% מרבעון א’ 2015 לרבעון א’ 2016. אומדן הצמיחה ברבעון א’ ביפן תוקן כלפי מעלה ל - 0.5% מ -0.4%.
"שוק האג"ח: ירידה תשואות בארה"ב צפויה לתמוך במגמה דומה בישראל. סביר להניח שהתשואות בעולם יישארו נמוכות עד ההצבעה בבריטניה (23.6). שוק האג"ח בישראל צפוי להגיב בחיוב לנתוני התקציב המאוד חיוביים. במבט קדימה, אנו ממשיכים לצפות לפרמיה שלילית באג"ח של ישראל (מול ארה"ב). אנו ממשיכים להעדיף את האפיקים הצמודים בשל תמחור נמוך מדי בציפיות האינפלציה.
"זום אין: האוצר צפוי להתאים את קצב ההנפקות לגרעון נמוך יותר. התקציב המקורי של 2016 הניח גרעון של 2.9% תוצר וגיוס נטו של 26.2 מיליארד ₪ (מעל פדיון הקרן). בפועל, הגרעון יהיה קרוב יותר ל -2.3% תוצר לפי הנתונים שפורסמו עד חודש מאי.
"משמעות הדבר היא שהאוצר יתאים את תכנית הגיוס לגרעון הנמוך יותר. במחצית השנייה של השנה ייווצר עודף פדיון בשוק הסחיר של כ - 5 מיליארד ₪. עודף פדיון תומך בירידה בפרמיית הסיכון על האג"ח הממשלתי", סיכמו בלידר שוקי הון.