אורי הדומי, מנכל מזור<br>קרדיט: אסף שילה וישראל סאן
אורי הדומי, מנכל מזור קרדיט: אסף שילה וישראל סאן

חברת מזור רובוטיקה השלימה צעד ראשון וחשוב בדרך לכניסה לתחום ניתוחי המוח. מזור, העוסקת בפיתוח מכשור רפואי בעבור ניתוחים כירורגיים מונחי הדמיה לצורך ניווט של כלים כירורגיים בדיוק גבוה ובפולשנות מזערית, מדווחת כי השלימה בהצלחה סדרה של ניסויים קליניים מורכבים ליישום לראשונה של המערכת הרובוטית לניתוחי עמוד שדרה, הSpineAssist –, גם בניתוחי מוח. בניסויים הוכחו הדיוק, יציבות החיבור אל הגולגולת והדירות המערכת לבצע ניתוחים במוח. הניסויים בוצעו בליווי ובחינה של צוות כירורגי מוח בכירים מבית החולים הדסה בירושלים, ועל פי חוות הדעת של החוקרים, הצלחת הניסוי היתה מלאה ומטרות הניסוי הושגו במלואן. מזור מדווחת כי המערכת עמדה במלוא הדרישות שנקבעו לה בשלב זה.


מזור מתכננת כעת להרחיב את יישומי מערכת ה-SpineAssist גם ליישומים בתחום כירורגיית המוח, ובכלל זה טיפול בצמצום הסימפטומים של מחלת הפרקינסון. מזור חתמה לפני כשנה על הסכם שיווק והפצה אסטרטגי עם חברת אלפא אומגה (Alpha Omega), יצרנית ציוד כירורגי מתקדם לניתוחי מוח ולטיפול במערכת העצבים, להתחלת הפצה של מערכת ה- SpineAssist גם לניתוחי מוח. כעת, עם השלמת סדרת הניסויים בהצלחה, מתכננת מזור להשלים את פיתוח יישום זה, להתחיל בפעילות קלינית בחו"ל ולהגיש את הבקשה לאישור היישום המוחי לרשויות הרגולציה והבריאות בארה"ב ואירופה.


מנכ"ל מזור, אורי הדומי, מציין כי "ייחודה של מערכת ה-Spine Assist הוא ביכולתה לסייע למנתחים במיקום השתלים בדיוק רב, בפולשנות מזערית ותוך הקטנה מהותית של כמות הקרינה לה נחשפים החולה והמנתח במהלך הניתוח. אני מאמין כי תכונות אלו, ובעיקר הצלחתה המלאה של המערכת ביותר מ-1,500 ניתוחי עמוד שדרה, הופכים אותה לבעלת ערך גם עבור מנתחי מוח בבתי החולים. הצלחת סדרת הניסויים הקליניים שבוצעה בניתוחים במוח מוכיחים כי המערכת הרובוטית שלנו היא פלטפורמה לשימוש מוצלח ולהרחבת היישומים הכירורגיים בהם מיושמים מוצרי מזור בחדרי הניתוח. הכניסה של מזור לתחום ניתוחי המוח, על הרגישות והמורכבות הרבה שבו, מלמדת על יציבות הטכנולוגיה שלנו ועל בשלותה ופותחת בפני החברה הזדמנות עסקית עתידית".


המערכת הרובוטית המיניאטורית של מזור, ה-Spine Assist, עשויה לסייע לרופאים מנתחים במהלך ניתוחי מוח בניווט מדויק של אלקטרודות ושתלים שימוקמו אזורים ייעודיים במוח באמצעות המכשור הניתוחי המתקדם של אלפא אומגה.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 1
    הביו הישראלי מפתיע בכל פעם מחדש

    חברת גיוון פיתחה קפסולה שהיא מיקרו רובוט בשליטה עם יכולת צילום דו צדדית ב360 מעלות לטיפול בחסימת עורקים. לא יאומן!

    • יצחק
    • 13/10/2010 08:00