גלובס מוסר כי החוב הכולל של משקי הבית בארה"ב טיפס ברבעון הראשון של השנה ב-1.1% להיקף כולל של 12.25 טריליון דולר. כך מפרסם היום (ג’) הפדרל ריזרב. מדובר ברבעון השביעי ברציפות שבו החוב של משקי הבית עולה ובעלייה החדה ביותר בשיעור המשכנתאות מאז פרוץ המשבר הפיננסי ב-2008.

 

לפי הנתונים שפרסם הפד, חלה עלייה בהלוואות הסטודנטים ובהלוואות לרכישת רכב, אך ההלוואות מחברות כרטיסי האשראי ירדו.

 

למרות העלייה בהיקף החוב, הוא עדיין רחוק ב-400 מיליארד דולר מהשיא שנרשם ב-2008. הנתונים מראים עוד כי איכות האשראי השתפרה בהרבה לעומת השנים שקדמו למשבר הפיננסי והיקף החובות האבודים בשוק המשכנתאות כמו גם היקף עיקוליי הבתים ע"י הבנקים, ירדו ברבעון הראשון.

 

עם זאת, חלק מהיקף החוב של משקי הבית עדיין נותר בעייתי. כך למשל, סך הלוואות הסטודנטים וההלוואות שנלקחו לצורך רכישת רכב נותרו ברמה גבוהה מדי - מעל טריליון דולר. כמו כן החובות האבודים בתחום ההלוואות לרכישת רכב עלה ברבעון הראשון, בעוד שהחובות האבודים בתחום כרטיסי האשראי ואף הלוואות הסטודנטים ירד.

 

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 3
    אקוש מותק הרכבים זה שטויות

    מכסימום מחזירים את נרכב.... אבל החברה הצעירים בארהב שוחים בהלוואות של סטונדים,לא מוצאים עבודה,חוזרים לגור עם ההורים,ואין להם איך להחזיר את ההלוואות. חלקם אפילו ממשיכים ללמוד,סתם משהו העיקר להיות רשום כסטודנט וככה לדחות את החזרי ההלוואות
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • trader44
    • 24/05/2016 21:12