אלכס זבז’ינסקי ממיטב דש ממליץ הבוקר על גישה דפנסיבית באפיק המנייתי. הם ממליצים להסיט חלק מהחשיפה המנייתית מהשוק האמריקאי לאירופה ובפרט לגרמניה. באג"ח הוא ממליץ על מח"מ של כ-4-5 שנים בתיק. הוא ממליץ על החזקת האג"ח הצמוד בעיקר באמצעות האג"ח הקצרות והאג"ח השקלית בעיקר באמצעות האג"ח לטווח בינוני-ארוך. במיטב דש מעדיפים הטיית התיק לטובת האפיק השקלי. הם ü אנו ממליצים להקטין חשיפה לאג"ח הקונצרניות בחו"ל.
להלן הסקירה שפרסמו: צמיחת המשק הישראלי ברבעון הראשון נחלשה בעיקר בגלל הירידה ביצוא. יחד עם זאת, הירידה ביצוא עלולה להוביל לפגיעה בייצור ובהשקעות ובסופו של דבר בצריכה הפרטית שכבר עברה את שיא הצמיחה.· הורדנו את תחזית לצמיחת המשק לשנת 2016 ל-2.0%.
סביבת האינפלציה במשק שוב חזרה להתמתן. עדכנו את מדד יוני ל-0.3% והתחזית השנתית ל-0.8% בעקבות ההתייקרות הצפויה של הדלק.
בנק ישראל ניגש להחלטת הריבית בתנאים שתומכים יותר בהרחבה המוניטרית מאשר בישיבה הקודמת, אך עדיין לא מספיק בשביל לעשות צעד מעשי כלשהו. בכל מקרה, לפי הערכתנו, אין לרשות בנק ישראל כלים מוניטריים יעילים.
בעקות השיפור בנתונים הכלכליים, התבטאויות בכירי ה-FED ופרסום פרוטוקול הריבית, גדלה ההסתברות להעלאת הריבית בארה"ב בחודשים הקרובים. יחד עם זאת, עדיין מרבית הסיכויים שהריבית תישאר ללא שינוי.· האינפלציה באירופה מראה סימני היחלשות. מאז שנבלם פיחות האירו ניכרת חולשה ביצוא מאירופה.