גיל דטנר, אנליסט קמעונאות בלאומי שוקי הון, מפרסם היום עדכון למניית שופרסל:הגישה השמרנית שלנו לגבי מניית שופרסל מתבססת על שינויים מרחיקי לכת שמתרחשים בימים אלה בשוק קמעונאות המזון בישראל, שינויים שמשמעותם הרעה בסביבה התחרותית של שופרסל.
קריסתה של מגה מובילה לכך שחלק גדול מהמיקומים הטובים בשוק עוברים לידיים חדשות, בעיקר של שחקני דיסקאונט שלדעתנו יהיו הרבה יותר אפקטיביים מרשת מגה – שנמצאת במשך שנים ארוכות במשבר מתמשך.בזמן שהמעבר הזה מתרחש, השוק כולו, ושופרסל בפרט, נהנים מעדנה זמנית ברמת התחרות - חלק מחנויות הדיסקאונט שנמכרו לרשתות הקטנות עדיין סגורות, ומגה בעיר מופעלת על ידי נאמנים של בית המשפט.
ההפוגה הובילה לשיקום מהיר בתוצאות שופרסל, כאשר מחיר המניה משקף צפייה להמשך השיפור – בזמן שהתנאים הנוחים לא יחזיקו מעמד לאורך זמן.מחיר היעד שלנו נותר ללא שינוי, 10.3 שקלים, מה שגוזר דאונסייד של 20%, ולכן המלצתנו נשארת תשואת חסר.