אבוג’ן , חברה העוסקת בשיפור והעלאת הכדאיות הכלכלית של גידולים לתעשיות החקלאות והדלקים האלטרנטיבים, ו- Marrone Bio Innovations Inc, חברה בינלאומית מובילה בתחום בקרת מזיקים באמצעים ביולוגיים ומוצרי בריאות לצמחים, הודיעו היום על השגת אבן דרך חשובה במסגרת שיתוף הפעולה רב-השנים של החברות המתמקד בגילוי וולידציה של גנים חדשניים לבקרת חרקים. במבדקים המבוססים על הזנת חרקים חלק מהגנים החדשניים הדגימו פעילות רעלנית כנגד מספר חרקי מטרה, כולל גנים שהציגו יעילות כנגד Fall Armyworm , שהינו אחד המזיקים ההרסנים ביותר הגורם נזק שנתי כלל-עולמי של כ- 1 מיליארד דולר. בהתבסס על תוצאות אלו, גנים נבחרים יתקדמו כעת ע"י שתי החברות לשלב הוולידציה בצמחים.
שיתוף הפעולה, שהחל ביולי 2014 ונתמך במימון קרן BIRD (Binational Industrial Research and Development), שואף להביא לשוק פתרונות חדשים לבקרת חרקים – בדרך של תכונות זרעים והדברת-חרקים ביולוגית - באמצעות מינוף המומחיות, היכולות והנכסים הייחודיים של כל חברה. ניצול הפלטפורמה המחשובית של אבוג’ן, BiomeMiner™, לצד יכולות נוספות, אפשר לשתי החברות להצליח לבחור גנים ספורים, שצפוים להציג פעילות רעלנית כנגד חרקי המטרה, מתוך עשרות אלפי הגנים של הקולקציה המיקרוביאלית הנרחבת והייחודית של MBI. גנים אלו עברו וולידציה ע"י שתי החברות במבדקים המבוססים על הזנת חרקים וקבוצה של גנים אכן הציגה תוצאות חיוביות של הדברת חרקים.
עופר חביב, נשיא ומנכ"ל אבוג’ן, מסר:" אנו מרוצים מאוד מהתקדמות הגנים המיקורביאליים בשרשרת הפיתוח. שילוב היכולות שלנו לחיזוי וגילוי גנים עם הסיפריות המיקרוביאליות רבות הערך של MBI, מהווה הזדמנות ברורה של Win/Win לשתי החברות ואנו מצפים לפיתוח מוצלח של מוצרים עתידיים בתחום הגנת הצומח. בנוסף, תוצאות חיוביות אלו מהוות אינדיקציה ליכולות החיזוי של אבוג’ן בתחום טכנולוגיית הגנת הצומח בכלל ובפתרונות בקרת-חרקים בפרט".
פאם מארון, מנכ"לית Marrone Bio Innovations מסרה: " עמידות הולכת וגוברת של חרקים עיקריים למוצרי בקרת חרקים קיימים יוצרת צורך הולך וגובר במוצרים חדשניים בעלי אופן פעולה חדש, והינה הבסיס של שיתוף הפעולה רב השנים שלנו עם חברת אבוג’ן. תוצאות מבטיחות אלו ממשיכות להדגים את הסינרגיה בין שתי החברות. אנו שמחים למנף את הנכסים המיקורביאלים שלנו לתחומים חדשים".
בהתבסס על התוצאות החיוביות שפורסמו היום, הצדדים הסכימו לקדם מספר גנים חדשניים, שעמדו במבחנים הנדרשים, לשלב הוולידציה בצמחי מודל שלאחריו מתוכננת וולידציה בצמחי מטרה. גנים שיצליחו במבדקי הוולידציה ימשיכו בתהליך הפיתוח ע"י אבוג’ן לשיפור תכונות בזרעים, סביר להניח כחלק משיתוף פעולה עם חברת זרעים, לטובת תכונות הדברת-חרקים בגידולים כגון תירס, סויה וכותנה, כאשר MBI תוכל למסחר את הגנים המיקרוביאליים כמוצרי הדברת-חרקים ביולוגית. שתי החברות תחלוקנה הכנסות מכל המוצרים העתידיים שינבעו משיתוף הפעולה.