קרדיט: depositphotos
קרדיט: depositphotos

טבע (סימול- TEVA) חברת תרופות גנריות הגדולה בעולם. החברה עוסקת בייצור תרופות מקור, תרופות גנריות וייצור חומרי גלם לתעשייה הפרמצבטית. מוצר הדגל של החברה הוא הקופקסון המטפל במחלת הטרשת הנפוצה. מניות החברה נסחרות בבורסה של ת"א ובבורסת הנאסד"ק לפי שווי שוק של 195 מיליארד שקל.

 

היום לפני תחילת המסחר צפויה החברה לדווח את תוצאותיה לרבעון הראשון של השנה. צפי האנליסטים עומד על רווח של 1.13 דולר למניה מול רווח של 1.36 דולר ברבעון המקביל בשנה שעברה.

 

שבועות לא טובים עוברים על מניות הפארמה אשר נסחרות בארץ ובבורסות ארה"ב, פריגו החלה את המסע עם אזהרת רווח לפני כשבועיים ומיילן המשיכה בעקבות אכזבת השוק מתוצאות החברה. ביום שישי האחרון הגיע תורה של חברת טבע לצנוח בחדות, הסיבות לצניחה היו בעיקר בביקורת על רכישת החטיבה הגנרית של אלרגן שהוכרזה ביולי בשנה שעברה, עסקה שנדחתה פעמיים מתחילת השנה והתאריך לביצוע נקבע לחודש הבא. הערכות בשוק הם שטבע תצטרך להביא מקורות מימון וחלק מהם יגיע ממכירת חלקים מהחטיבה שתרכש בשל דרישות מהרגולטור האמריקאי.

 

ניתוח טכני – לאחר לחץ כלפי מטה מחודש פברואר האחרון שהמשיך בחודש מרץ ואפריל, שברה המניה ביום שישי את אזור התמיכה סביב 53.3-53.5 דולר בכך נתנה איתות טכני שלילי מהותי מאוד.

שבירת התמיכה התרחשה בפער מחירים יורד אשר האיץ את המחירים כלפי מטה. בשלב זה השוק אמר את דברו והוריד משמעותית ציפיות מהחברה. מהבחינה הטכנית שבירת התמיכה ועוד בפער מחירים צפוי להביא ללחץ יורד בתקופה הקרובה.

 

טבע – גרף יומי

 

* Stock chart courtesy of StockCharts.com

 

להערכתי גם תגובה טובה לדוחות יהיו בגדר "חילוץ" בלבד שכן המניה פתחה מהלך יועד עם יעד לאזור של 45-47 דולר לשבועות הקרובים, תוקף היעד הוא כל עוד החברה לא תצליח לחזור מעל אזור של 54-55 דולר. תמיכה קרובה קיימת בנמוך של יום שישי האחרון ושער עגול ופסיכולוגי חשוב ברמה של 50 דולר.

 

לכל הסוחרים המתוחכמים שמחפשים לתפוס את התחתית תהיו זהירים בפריגו זה לא כל כך הצליח, לאחר ירידה ל 99 דולר המניה הצליחה להמשיך עוד דרומה כשהיא נושקת ל 90 דולר.

 

בהצלחה לסוחרים.

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 4
    דובי הצילו

    עברתם לסוף העולם יש מצב שנפגש בתא אנחנו מיכרים משנים052 2506044

    • אורי מתי נפגשים?
    • 15/05/2016 10:33
  • 3
    מיטל- קשקשן, קשקשן

    בינתיים המניה התנהגה בדיוק לפי התחזית.

    • דובי
    • 15/05/2016 10:03
  • 2
    דובי קשקשן לא מבין בכלכלה בכלל

    • מיטל
    • 13/05/2016 12:24