המסחר בתחילת החודש התאפיין בירידות שערים בשוקי המניות בעולם. זאת, בעקבות רצף של פרסומי נתוני מאקרו חלשים אשר הגיעו מכיוון ארה"ב ואירופה. למרות המגמה השלילית בשוקי המניות, אגרות החוב הקונצרניות סיכמו את השבוע הראשון של מאי במגמה מעורבת עם נטייה לעליות שערים, בנוסף, אגרות החוב הממשלתיות השקליות הציגו השבוע עליות קלות.
בעקבות המגמה המעורבת בשווקים, הקרנות המסורתיות חזרו לפדות השבוע, זאת לאחר, שרשמו גיוסים בשבוע האחרון של חודש אפריל, אך סכום הפדיון היה נמוך מאוד והסתכם בכ-50 מיליון שקלים. הובילו בפדיונות קרנות אג"ח שקליות (180 מ’ שקלים) ומניות בחו"ל (40 מ’ שקלים). תעשיית קרנות הנאמנות כולה רשמה מתחילת החודש פדיונות של כ-220 מיליון שקלים, המתחלקים לפדיונות של כ-170 מיליון שקלים בקרנות הכספיות, כ-85 מיליון שקלים בקרנות המנוהלות ולגיוס של 35 מיליון שקלים בקרנות המחקות. כך, עפ"י אומדנים והערכות שבוצעו ע"י כלכלני מיטב דש.
ירידות במדדי המניות: מדדי ת"א 25 ות"א 100 רשמו ירידות של עד כ-1.9 אחוז. בהמשך לכך, מדד ת"א 75 התממש השבוע ב-1.4אחוז. הקרנות המנייתיות1רשמו השבוע פדיונות שהסתכמו בכ-30 מיליון ₪ בהמשך לגל המימושים במדדי המניות הגלובליים, המתחלקים מחד, לפדיונות של כ-15 מיליון אחוז בקרנות מניות בארץ וכ-40 מיליון שקלים בקרנות מניות בחו"ל, אל מול גיוסים של כ-25 מיליון שקלים בקרנות הגמישות.
קרנות אג"ח כללי, בדגש על קרנות מעורבות עם חשיפה מנייתית1 כגון קרנות 10/90, 15/85, רשמו מתחילת החודש פדיונות קלים מאוד של כ-10 מיליון שקלים כאשר כ-30 מיליון שקלים גויסו לקרנות המנוהלות וכ-40 מיליון שקלים נפדו מהקרנות המחקות .
אגרות החוב הממשלתיות במגמה חיובית: מדד ממשלתי כללי רשם בשבוע החולף עלייה של כ-0.2% בהובלת מדד ממשלתי קבוע ליותר מ-5 שנים. בעקבות זאת, קרנות אג"ח מדינה פתחו את החודש ללא שינוי, זאת בהמשך למגמה של ירידה גדולה בקצב הפדיונות שהתאפיינה בשבועות האחרונים.