המדדים המובילים בבורסה בת"א פתחו את יום המסחר האחרון לשבוע זה בעליות, זאת למרות הסגירה השלילית אמש בוול סטריט (הנאסד"ק רשם ירידה של 0.8%) וכאשר הדואליות חוזרות עם פער שלילי קל על מדד המעו"ף. החוזים בארה"ב כעת ירוקים והדבר יספק תמיכה.
בתוך כך, נציין כי המעו"ף שאיבד אתמול 0.6%, השלים בכך צניחה של כמעט 6% תוך שבועיים וקרוב כעת מרחק נגיעה לתחתית של פברואר.
מדד המעו"ף מטפס כאשר מניית אופקו (משקל של 5.9% במדד) שצללה אמש 5.2% בוול סטריט ונופלת כעת חזרה עם פער שלילי של 0.86% ופריגו עם פער שלילי של 0.4%.
מובילות את העליות במסחר: מניות הבנקים פועלים ולאומי, ומניות פריגו וטבע. אורמת עולה אחרי דו"ח חזק, ומניית נייס עולה לקראת הגשת הדוחות בארה"ב היום לפני פתיחת המסחר. בירידות בולטות מניית אביליטי, הממשיכה את מסעה דרומה זה היום השלישי, אופקו הלת’, ומניית נבידאה
בוול סטריט ננעל אמש המסחר בירידות של עד 0.8% על רקע נתוני מאקרו חלשים. מחיר הנפט עלה במסחר והוא נסחר מעל ל-44 דולר לחבית. מחר יפורסם דוח התעסוקה האמריקאי לחודש אפריל, והוא צפוי להצביע על ירידה בשיעור האבטלה בארה"ב מ-5% ל-4.9% וליצירה של 206 אלף משרות חדשות לשוק העבודה, לעומת 215 אלף בחודש הקודם. אתמול פורסם סקר ADP שהצביע על תוספת משרות חלשה מהצפוי בסקטור הפרטי.
בורסת תל אביב ירדה יומיים ברציפות ומדד המעו"ף סיכם נכון לנעילה אתמול ירידה של 2.2% מתחילת חודש מאי. מתחילת הנשה המד המוביל של בורסת תל אביב מסכם צניחה של 8%.
בבנק לאומי מעריכים כי בנק ישראל לא צפוי להפעיל כלי מדיניות לא קונבנציונאליים, כגון ריבית שלילית, בחודשים הקרובים, וזאת על אף החולשה המתמשכת בפעילות הכלכלית בישראל, בעיקר בתחומי ההשקעות בענפי המשק והיצוא; סביבת האינפלציה השלילית; והתחזקותו של השקל, במונחים נומינליים, לנקודת שיא היסטורית.
בבנק מציינים גם את היקף ההשקעות הישירות במשק על-ידי גופים זרים, אשר עלה בשנת 2015 בכ-70% בהשוואה לשנת 2014, וכתבו בסקירה שלהם כי "מעמדו של המשק הישראלי כיעד השקעה אטרקטיבי בולט אף בהשוואה בינלאומית