במהלך חודש אפריל 2016, נמשך התיסוף בשערו של השקל מול סל המטבעות. תיסוף זה, הוביל את השקל לנקודת שיא העוצמה, במונחים נומינליים, בראייה היסטורית . מהלך התיסוף הנוכחי בשערו של השקל מול סל המטבעות החל בתחילת חודש פברואר השנה, ובא לאחר הפיחות הזמני שחל בחודשיים שקדמו לכך (דצמבר 2015-ינואר 2016), על רקע תהליכים כלכליים גלובאליים.

במהלך החודשים פברואר-אפריל השנה, השקל התחזק מול הדולר בכ-4.8%. זאת, על רקע הפיחות בדולר בעולם מראשית השנה, שבא לאחר מגמה מתמשכת של תיסוף. במקביל, השקל התחזק מול הליש"ט בכ-3.3% באותה תקופה, ומול האירו בכ-1%.  

על אף החולשה המתמשכת בפעילות הכלכלית בישראל, בעיקר בתחומי ההשקעות בענפי המשק והיצוא; סביבת האינפלציה השלילית; והתחזקותו של השקל, במונחים נומינליים, לנקודת שיא היסטורית, אנו מעריכים כי בנק ישראל לא צפוי להפעיל כלי מדיניות לא קונבנציונאליים, כגון ריבית שלילית, בחודשים הקרובים

 

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש