שלוש מתוך כל ארבע ספקיות תקשורת מתכוונות לפתוח יותר סניפים קמעונאיים בבעלות עצמית במהלך השנתיים הקרובות, ולאמץ חוויית לקוח משופרת על מנת להצליח – כך על פי סקר שערכה לאחרונה אקסנצ’ר (accenture. ניו יורק: ACN), המעניקה ייעוץ ניהולי, שירותי טכנולוגיה ומיקור חוץ בכל העולם.
אקסנצ’ר ערכה את הסקר ב-18 מדינות, בקרב 51 מנהלי הערוצים הקמעונאיים הבכירים ביותר של ספקיות תקשורת סלולארית, כבלים, לוויינית וקווית, ושירותי תקשורת אחודה, הגדולות בעולם. מטרת הסקר הייתה להכריע האם סניפים קמעונאיים הכרחיים עדיין למשיכה ושימור לקוחות, בעידן בו גוברת המגמה לביצוע עסקאות באינטרנט.
בכירי החברות שהשתתפו בסקר ציינו שלוש סיבות עיקריות לעלייה במיקוד בפעילות הקמעונאית של חברותיהם: דרישה מצד הלקוחות לרכישת מוצרים ושירותים באמצעות תקשורת ישירה עם נציגי החברות; הסניפים נותנים לספקיות אפשרות לתהליך מכירה אפקטיבי יותר; הספקיות יכולות להדריך את הלקוחות לגבי השימוש במוצריהן ושירותיהן באמצעות הסניפים.