מדד הסחורות CRB השלים עליה של 11% מהשפל שנקבע ב-11 לפברואר. בתחום הסחורות כמו בתחומים אחרים בעולם הפיננסי אנו צפויים לראות המשך תנודתיות חריגה עם נטיה לתיקון טכני כלפי מטה, כך מעריך עדי פנחס, חבר ועדת השקעות בקרן הגידור ג’נסיס.

 

פנחס ציין כי שוק ההון העולמי, עיכל בשבוע שעבר את מצב העניינים הסטטי שבו ככל הנראה ה’פד’ צפוי להשאיר את הריבית מתחת לרמה של 1% עד לסוף שנת 2016. המימושים שראינו במחיר הנפט הם תיקון קל לאחר שהגיע לרמת שיא של 4 החודשים האחרונים עם זינוק של כ-60% במחירו לאחר שחצה מעט את רף 41.5 דולר לחבית נפט.

 

פנחס התייחס לשתי סחורות שהמסחר בהן בימים האחרונים הוא ער במיוחד, נוכח שינויים בהערכות ובאקלים. סחורה ראשונה היא סוכר שהתחיל את השבוע שעבר בדומה לשבועות שקדמו לו, במגמת עליה, מחשש כי הברזילאים אינם מסוגלים להתמודד לוגיסטית עם היבול הקרוב, מזג האוויר הגשום המסכן את היבולים, והערכות מחודשות כי המאזן העולמי צפוי להיות שלילי יותר משחשבו ויתקרב לשמונה מיליון טון, היו מהגורמים שגרמו לעליות החדות.

 

הסוכר הגולמי השלים עליה של מעל ל-30% בחודש לרמה של 16.71 סנט לפאונד. הסוכר הלבן רשם החודש זינוק של כ-27% לרמה של 467 דולר לטון. לאחר עליה כל כך חדה בחודש אחד התיקון היה שאלה של זמן. ואכן ביום חמישי רגע לפני היציאה לסופ"ש ארוך הגיעה התפנית המיוחלת. הסוכר ביצע תיקון חד שמחק את כל העליות שהתרחשו בשבוע שעבר ובסופו של שבוע סיים ב-454.50 דולר לטון סוכר לבן ו- 15.87 סנט לפאונד גולמי. הסיבה לתיקון החד נבעה כאמור מבחינה טכנית ופסיכולוגית, ופחות פונדמנטלית. המהומות שהתרחשו בעולם והסופ"ש הארוך פיתחו רצון אצל המשקיעים לצאת לחג בראש שקט ולסגור פוזיציות פתוחות. מבחינה טכנית, השוק היה במצב קניית יתר (עלה מהר מידי בזמן קצר) וספקולנטים היו בלונג (הימור על עליות) של 202,804 חוזים כשמספר של 200,000 משמש בסוכר כמעין טריגר, בפעם האחרונה שזה קרה, ראינו תיקון דומה. הנתונים הפונדמנטליים והתחזקות מחירי הנפט ממשיכים לתמוך במחירי סוכר גבוהים יותר בהמשך אך לא מן הנמנע שנראה תיקון נוסף כלפי מטה לקראת יום חמישי סוף הרבעון שהספקולנטים ירצו לממש את חלק מהקלפים המנצחים שלהם ברבעון ואף לתוך הרבעון השני עם התקדמות הקציר בברזיל.

 

בקרן הגידור ג’נסיס ציינו כי סחורה נוספת שמרכזת עניין היא קקאו, לאחר פתיחה גרועה מאוד של השנה שכללה מימושים מאסיביים בעיקר של ספקולנטים, מחק הקקאו את כל הירידות מתחילת השנה ונסחר לפני עשרה ימים בשיא של שלושה חודשים במחיר של 2,260 ליש"ט לטון. בדומה לסוכר השבוע האחרון התאפיין במימושים חדים בעיקר מסיבות טכניות ולפני סוף השבוע הארוך. מזג אוויר נוח במערב אפריקה היווה טריגר נוסף אף על פי שארגון הקקאו העולמי צופה מאזן שלילי של כ-170 אלף טון בעונה הנוכחית, כמו גם ירידה חדה ביחס המלאי לשימוש (מכ-39% ל-35%). החשש מהאספקה בטווח הקצר לא התממש ונתוני ההגעה לנמלים היו מעודדים כך שלספקולנטים היו סיבות רבות לדלל פוזיציות בשבוע שעבר. התמונה הפונדמנטלית בקקאו תומכת עדיין במחירים גבוהים אם כי נצטרך לבחון את נתוני הביקוש מרחבי העולם בעיקר אירופה ואמריקה שיתפרסמו באמצע אפריל. עד אז המסחר עשוי להתנהל בתנודתיות עם נטייה להמשך תיקון טכני כלפי מטה גם בקקאו.

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש