הלמן-אלדובי פרסמו הבוקר (ראשון) סקירה שבועית ובה טוענים כי "בנק ישראל לא צפוי להוריד את הריבית בתקופה הקרובה – ב"י מבין כנראה שהנזק מהורדת ריבית נוספת עלול להיות גדול מהתועלת".
כמו כן עולה מעיקרי הדברים כי "למרות המדד הנמוך בחודש פברואר ולמרות הורדת הריבית באירופה אנו ממשיכים להאמין כי בנק ישראל לא צפוי להוריד את הריבית בתקופה הקרובה לאור החשש מהאצת עליית מחירי הנדל"ן ולאור העבודה שאין בעיית אשראי במשק, לא לחברות ולא ללקוחות הפרטיים. צריך לזכור שברקע עדיין צפויות עוד העלאות ריבית בארה"ב.
"להערכתנו בנק ישראל יוריד את הריבית, או ינקוט בצעדים מוניטריים נוספים רק במידה ונראה תיסוף משמעותי בשער השקל או במידה והמשק יכנס להאטה חמורה. שני תרחישים אלו כרגע רחוקים מהמציאות הכלכלית הקיימת ובנק ישראל מבין כנראה שהנזק מהורדת ריבית נוספת עלול להיות גדול מהתועלת.
"אנו מחזיקים בהמלצתנו להוריד סיכונים בתיק ההשקעות ולכן ממליצים לנצל ימים של עליות בשווקים על מנת לצמצם מעט את החשיפה המנייתית.
"אנו ממליצים להיות סלקטיביים בבחירת אפיקי ההשקעה ולהיחשף לחברות אשר מושפעות באופן ישיר ממצבו של הצרכן הפרטי אשר צפוי להמשיך ולהשתפר לאור העלייה בשכר, ירידת מחירי הנפט והסטת חלק מחסכון זה לצריכה פרטית. בנוסף, אנו ממליצים להיחשף לחברות אלה בעיקר בשוק האמריקאי על חשבון אירופה ויפן.
"באפיק האג"חי, להערכתנו מתחילות להיפתח הזדמנויות באפיק הצמוד כאשר אנו ממליצים להיצמד בשלב זה לאפיק הממשלתי הצמוד ע"ח האפיק הקונצרני, זאת לאור מדדים חיוביים הצפויים בחודשים הקרובים ועלייה במחירי הסחורות בעולם וכתוצאה מכך גם בסביבת האינפלציה המקומית", כך סיכמו בהלמן-אלדובי.