יום המסחר השני לשבוע זה בבורסה בתל אביב צפוי להיפתח הבוקר בהמתנה למגמת המסחר עם פתיחת השבוע בשוקי העולם.
הבורסות באסיה רושמות הבוקר מגמה מעורבת, עם עלייה של כ-1.8% בשנגחאי. הבורסה ביפן סגורה לרגל חג. במקביל, רוב החוזים העתידיים באירופה ובוול סטריט מאותתים על פתיחה שלילית ליום המסחר והחוזים על הנפט יורדים בכ-1.5%.
הבורסה בת”א פתחה אתמול את השבוע בירוק: מדד ת"א-25 עלה ב-0.12% ות"א-100 ב-0.45%. מניית אופקו זינקה, ואילו טבע ופריגו בלטו בירידות. יוניטרוניקס זינקה בעקבות הדיווח לפיו קרן פימי רוכשת 50% מהחברה בכ-110 מיליון שקל.
מניית כיל תרכז עניין בבורסה המקומית על רקע הטלטלה בהנהלת החברה. אחרי שהיו"ר ניר גלעד סיים את תפקידו, הבוקר מדווח כי המנכ"ל סטפן בורגס מועמד לניהול חברת הכימיקלים סינג’טה.
אמש נודע כי ענקית הקניונים מליסרון שבשליטת ליאורה עופר מתעניינת ברכישת אפי אירופה, החברה הבת של אפריקה נכסים שבשליטת קבוצת אפריקה ישראל של לב לבייב. עם זאת, ייתכן כי במידה ותבשיל עסקה בין הצדדים, היא תתבצע דווקא במניות החברה האם אפריקה נכסים, וזאת בשל צרכי המזומנים של אפריקה ישראל.
ארד דיווחה הבוקר כי הרווח הנקי בשנת 2015 הסתכם בכ-16.6 מיליון דולר לעומת כ-15.5 מיליון דולר בשנת 2014, גידול של כ- 7.3%. ההכנסות בשנת 2015 הסתכמו בכ-163.6 מיליון דולר, לעומת כ-167.8 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד, קיטון של 2.5%.
אינרום סיכמה את השנה עם רווח נקי המיוחס לבעלי המניות של כ-80.0 מיליון ש"ח, עלייה של כ-4.2% לעומת כ-76.8 מיליון ש"ח בשנת 2014. ההכנסות לשנת 2015 הסתכמו ב-874.6 מיליון ש"ח לעומת הכנסות של 833.1 מיליון ש"ח ב-2014.