בעקבות הדוחות שפרסמה הבוקר חברת הטעמים והריחות פרוטרום, בבנק ברקליס קובעים מחיר יעד של 200 ש"ח למניה, 2% מתחת למחיר שוק של 204.4 שקל. ההמלצה למניה נותרה על Equal Weight.
האנליסטים ממשיכים להאמין כי השוק מעריך כראוי את סיפור הצמיחה האורגנית של פרוטרום. "ה-DCF שלנו (שיטת היוון תזרימי המזומנים להכנת הערכת שווי) שאינו כולל את פוטנציאל המיזוגים והרכישות העתידי של החברה, מצביע על מחיר יעד של 200 שקל, בסביבות מחיר המניה כרגע. מקרה האפסייד שלנו, המהווה ביצוע מוצלח של מטרות פרוטרום לשנת 2020 עומד על 250 שקל ומצביע על פוטנציאל אפסייד של 23%", הוסיפו.
נציין כי שנת 2015 הייתה שנת שיא נוספת לפרוטרום במכירות, ברווח, ברווחיות, בתזרים המזומנים וברווח למניה. המכירות הגיעו לכ- 872.8 מליון דולר, הרווח הגולמי הגיע לכ- 338.1 מליון דולר, הרווח התפעולי הגיע לכ-130.3 מליון דולר עם רווחיות תפעולית של 14.9%, ה- EBITDA הגיע לכ- 163.2 מליון דולר עם רווחיות EBITDA של כ- 18.7% ורווח נקי שעלה ב-9.7% והגיע לכ- 96.1 מליון דולר, עם רווחיות נקיה של 11%.