"אפריקה נכסים ממשיכה במומנטום חיובי ומדווחת על תוצאות מצוינות. מה שחשוב בדוחות זה לא בהכרח התוצאות הכספיות בגין שנת 2015 אלא תנופת הייזום והפיתוח של החברה שצפויות לבוא לידי ביטוי בתוצאות החברה בשנים הקרובות". כך עולה מתגובתו של בן נובו שלם, מנהל מחלקת מחקר בבית ההשקעות אפסילון, לדוחות אפריקה נכסים.

 

לדבריו, החברה נסחרת מזה מספר שנים משמעותית מתחת להונה העצמי, ולהערכתו הסיבה העיקרית לתמחור הנמוך טמונה בחשש מצד המשקיעים לגבי שוויהן של הקרקעות במזרח אירופה שבבעלות החברה.

 

"כאן חשוב לציין שכ-40% מהקרקעות מסווגות כקרקעות שהבנייה עליהן צפויה להתחיל בשלוש השנים הקרובות דבר שמספק אינדיקציה לגבי איכות הקרקע", הדגיש נובו שלם. "לחברה הון עצמי המיוחס לבעלי המניות של כ-2.4 מיליארד ₪ וגם אם מוחקים לחלוטין את כל הקרקעות המסווגות כקרקעות לטווח ארוך, מקבלים הון עצמי של כ-1.8 מיליארד ₪, לעומת שווי החברה בבורסה שעומד על כ-1.4 מיליארד ₪ בלבד.

 

"בשנים האחרונות החברה סיפקה לא מעט אינדיקציות לגבי איכות השווי של הנכסים בספרים, כאשר ממשה מספר נכסים בשווי הגבוה מהשווי שבו הנכסים היו רשומים בספרים. במבט קדימה החברה צפויה לבצע מימושים מאוד גדולים כגון: מכירת פורטפוליו של 5 בנייני משרדים הממוקמים בסמוך לנכס הדגל של החברה- קניון אפי פאלאס קוטרוצ’ן, הכנסת שותף אסטרטגי בשיעור של כ-50% בקניון אפי פאלאס קוטרוצ’ן ומימוש פורטפוליו דירות להשכרה בברלין.

 

"במקביל למימוש נכסים שהגיעו למיצוי הפוטנציאל, אפריקה נכסים ממשיכה ליזום נכסים חדשים במיקומים אטרקטיביים ולעתים גם עם השכרות מראש. להערכתנו, בנכסים הנמצאים בשלבי הייזום טמון פוטנציאל רב ולאחר השלמת הייזום, אפריקה נכסים תכיר ברווחי הון משמעותיים. לפי תזרים המזומנים החזוי שפורסם ע"י החברה, בשנתיים הקרובות אפריקה נכסים צפויה לחלק כ-120 מיליון ₪ דיבידנד מדי שנה (תשואת דיבידנד של כ-8.6%) וזה לצד השקעות באקוויטי גדולות בפרויקטים חדשים.

 

"לסיכום, גם אם מוחקים כ-60% מהקרקעות במזרח אירופה ולחלוטין מתעלמים מהרווחים הצפויים מהפרויקטים בייזום, להערכתנו החברה נסחרת משמעותית מתחת לערכה הכלכלי ומהווה השקעה מאוד אטרקטיבית עם תשואת דיבידנד גבוהה", אמרו באפסילון.

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש