חברת ביו ויו, חברה ציבורית הנסחרת בבורסה לניירות ערך בתל אביב, העוסקת במחקר ופיתוח, ייצור, שיווק ומכירה של מערכות ממוחשבות לזיהוי תאים חריגים במגוון תחומים ובפיתוח בדיקות חדשות לגילוי סרטן, מדווחת על תוצאות הרבעון הרביעי וסיכום שנת 2015.

 

להלן תמצית הנתונים הכספיים: הכנסות החברה צמחו לסך של 10.7 מיליון שקל ו-34.5 מיליון שקל לתקופה של הרבעון הרביעי ושנת 2015, בהתאמה, לעומת סך של 8.2 מיליון שקל ו-30.2 מיליון שקל בתקופות המקבילות אשתקד – עלייה של 29% ו-14%, בהתאמה.

 

הגידול בהכנסות נובע ברובו מגידול במכירות של מערכות חדשות. ביו ויו השלימה מכירתן של 42 מערכות סריקה חדשות ב-2015, גידול של כ-27% לעומת מספר המערכות ב-2014, וזאת בין היתר בהשפעת המשך יישומו המוצלח של הסכם ההפצה האסטרטגי עם אבוט.

 

הרווח הגולמי הסתכם לסך של 6.1 מיליון שקל ו-21.5 מיליון שקל לתקופה של שלושה חודשים ובסיכום שנת 2015, לעומת 5 מיליון שקל ו-19.5 מיליון שקל בתקופות המקבילות אשתקד, בהתאמה. שיעור הרווח הגולמי ב-2015 הסתכם ב-62% לעומת 65% בשנת 2014.

 

הרווח התפעולי הסתכם בסך של 1.5 מיליון שקל ו-3.8 מיליון שקל בתקופות של שלושה חודשים ובסיכום שנת 2015, לעומת רווח בסך של 0.9 מיליון שקל ורווח בסך 2.5 מיליון שקל בתקופות המקבילות אשתקד, בהתאמה. הגידול ברווח התפעולי נבע בעיקרו מהגידול במכירות.

 

הרווח הנקי הסתכם לסך של 2.2 מיליון שקל ו-4.1 מיליון שקל בתקופות של שלושה חודשים ובסיכום שנת 2015, בהתאמה, לעומת רווח של כ-1.1 אלף שקל ו-2.1 מיליון שקל בתקופות המקבילות אשתקד בהתאמה.

 

תזרים המזומנים של החברה מפעילות שוטפת בשנת 2015 הסתכם בסך של כ-4.6 מיליון שקל. יתרת המזומנים ושווי המוזמנים הסתכמה בסך של כ-18.4 מיליון שקל, גידול של 37% לעומת סך של כ-13.4 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.

 

ד"ר אלן שוויבל, מנכ"ל ביו ויו: "שנת 2015 מהווה המשך ישיר לתהליך הצמיחה העקבי של ביו ויו. שיתוף הפעולה האסטרטגי המוצלח עם אבוט בא לידי ביטוי בעיקר בצמיחה בפעילותנו מחוץ לארה"ב. תהליך החדירה המהיר שלנו לשווקים באזור אסיה פאסיפיק ואירופה הגדיל את המכירות באזורים אלו ב-75% לסך של 13.5 מיליון שקל, ומייצר עבורנו תמהיל הכנסות מאוזן יותר.

 

"בנוסף, בספטמבר השנה קיבלנו את אישור ה-CE האירופי לבדיקה לגילוי מוקדם של סרטן הריאה אשר פיתחנו, והתחלנו בפעילות לשווק הבדיקה במדינות אירופה ואוסטרליה. אנחנו מקווים שזה יוביל להכנסות בשנים 2016-2017.

 

שוויבל הוסיף: "ביו ויו ממשיכה לשמור באופן עקבי על יעילות תפעולית ובקרה על הוצאות החברה אשר הביאו לתוצאות מרשימות בשנת 2015 לעומת שנה קודמת - רווח תפעולי שעלה בלמעלה מ-50%, רווח נקי שכמעט הוכפל וגידול מרשים ביתרות המזומנים.

 

"אנו מאמינים שמנועי הצמיחה העיקריים של החברה - המשך השת"פ עם אבוט, כולל פיתוח בדיקות חדשות, הבדיקה שפיתחנו לסיוע בגילוי מוקדם של סרטן הריאה וכן פיתוחים נוספים בתחום סריקת תאים נדירים (CTC) לשימוש באפליקציות של Liquid Biopsy - יתרמו לחיזוק הפעילות העסקית והמיצוב התחרותי של החברה בשנים הקרובות".

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 2
    אחלה חברה

    כמו ששיערתי. חלק מההכנסות שהיו אמורות להיזקף לרבעון השלישי של 2015 נרשמו ברבעון הרביעי של אותה שנה. קיבלנו דוח חלש ברבעון השלישי ודוח חזק מאוד ברבעון הרביעי. צריך למדוד חברות מהסוג של ביו ויו בהיבט השנתי ולא הרבעוני . בסה"כ ישנו גידול בכל הפרמטרים ולדעתי אבוט ירכשו אותה בטווח הבינוני-ארוך, הדבר מתבקש ואין לי מושג למה זה לא קרה עד עכשיו. *מחזיק ולא ממליץ כלום.
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • המתעניין
    • 13/03/2016 11:25