המסחר בוול סטריט מתנהל הערב בעליות שערים, בהתאם למגמה במסחר בנפט. זאת, כשברקע חששות מגלישה למיתון עולמי וירידות בשוקי אסיה ואירופה. נתוני מאקרו פורסמו אחרי הפתיחה, ולוח הדוחות הכספיים לרבעון הרביעי דליל.

 

מדד ה-S&P יורד ב-0.20% ל-1,943.92. מדד הנאסדק יורד ב-0.18% ל-4,582.09 והדאו יורד ב-0.22% ל-16,603.96

 

בזירת המאקרו מדד מנהלי הרכש (PMI) לאזור שיקאגו לחודש פברואר ירד ב-8 נקודות לרמה של 47.6 נק’, זאת בעוד התחזיות היו לרמה של 52 נקודות לעומת רמה של 55.6 נקודות בחודש ינואר.

 

מכירות הבתים מיד שנייה שנמצאות בתהליך (Pending Home Sales) ירדו ב-2.5% בחודש ינואר, לאחר ציפיות לעלייה של 0.5% ועלייה של 0.1% בחודש דצמבר.

 

ביום שישי צפוי להתפרסם הדו"ח המשמעותי ביותר עבור הכלכלה האמריקאית - דו"ח התעסוקה לחודש פברואר, שצפוי להצביע על המשך התחזקות הכלכלה הגדולה בעולם. שיעור האבטלה צפוי להיוותר ברמה של 4.9% מכוח העבודה ומספר המועסקים במשרות שאינן חקלאיות צפוי לגדול ב-185 אלף.

 

הנפט ממשיך לרכז עניין, על רקע התקוות כי סעודיה ושאר מדינות אופ"ק יצליחו לייצב את השוק. היום הודיע הקבינט הסעודי כי "הממלכה מקווה להשיג יציבות בשוקי הנפט. היא תמיד תעמוד בקשר עם שאר היצרניות בניסיון להגביל את התנודתיות, והיא מברכת כל שיתוף פעולה".

 

סיטיגרופ הודיעה היום כי הגיעה להסכם על מכירת מניותיה בגואנגפה בנק הסיני בתמורה של 3 מיליארד דולר. מניית סיטי גרופ’ יורדת בפתיחת המסחר בשיעור קל.

 

קרוקס (סימול CROX) צפויה לפרסם את התוצאות הרבעוניות שלה וקונצנזוס ההערכות של האנליסטים צופה כי החברה תציג הפסדים של 33 סנט למניה. המניה עולה בפתיחת המסחר בשיעור של למעלה מ-1%.

 

מניית פדרל מאגל (סימול: FDML) עולה בשיעור חד של למעלה מ-40% לאחר שהמשקיע קארל אייקן פרסם הצעת רכש לחברה במחיר של 7 דולר למניה. פדרל מאגל עוסקת בייצור של ציוד לכלי רכב ואייקן מחזיק כבר בלמעלה מ-80% ממניותיה. המסחר נפתח כשהמניה מזנקת בכ-50% לרמה של יותר מ-7 דולר, מחיר שמשקף לה שווי שוק של 1.25 מיליארד דולר.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש