מדד ת"א גז ונפט – כולל את מניות החברות העוסקות בתחומי הגז והנפט בבורסה בתל אביב. המדד משמש כמדד ייחוס לענף הגז והנפט בישראל והרכבו מתעדכן פעמיים בשנה, בחודשים יוני ודצמבר. ישראמקו בעלת המשקל הגדול ביותר (16.2%) ואחריה נפטא (15.2), אבנר (14.6%), רציו (14.1%) ודלק קידוחים (14%). הרכב המדד המלא

 

ביום ראשון שעבר (14.2) ראש הממשלה, בנימין נתניהו, הופיע בבית המשפט העליון כדי לנמק את הנסיבות בגינן חתם על סעיף 52 בחוק ההגבלים העסקיים, העוקף את הממונה במטרה לאשר את מתווה הגז. קודם לכן, בתאריך 28.1 זינקו מניות המדד על רקע מפגש פסגה בין נציגי משרדי האנרגיה של ישראל, יוון וקפריסין במטרה לבחינת שיתוף פעולה לייצוא גז ישראלי וקפריסאי לאירופה דרך יוון ובכך לייצר חוזה עוגן משמעותי לשותפויות "לויתן".

 

מתחילת חודש פברואר המדד מדשדש ביציבות יחסית זאת לאחר שזינק במספר ימי מסחר משפל שנתי ברמה של 800 נקודות ועד לרמה של 900 נקודות. מתחילת השנה ירד המדד בכ- 9% ומהשיא שנשרשם במהלך השנת 2014 המדד ירד בכ- 38%.

 

מהזווית הטכנית, אזור 895-900 נקודות מהווה אזור התנגדות לאחר שרמה זו נשברה כלפי מטה בחודש ינואר. קודם לכן אזור זה שימש כרמת תמיכה אשר הוציאה לפועל 2 גלים עולים. כעת, המדד מדשדש מתחת לאזור ההתנגדות החדש בתצורה חיובית התומכת בתיקון עולה נוסף, דבר שיביא את המדד להתמודד בשנית עם אזור ההתנגדות 895-900 נקודות.

 

הנחת עבודה לטווח הקצר – במידה והמדד יפרוץ מעל 900 נקודות ויתבסס מעליו, תבנה מגמה עולה חדשה של שיא ושפל עולה, אשר עשויה להביא לתחילת תיקון אמיתי במדד. מנגד, כישלון פריצה של אזור ההתנגדות עשוי להביא להמשך דשדוש עד להכרעה חדשה.

במידה והמדד יפרוץ את אזור התנגדות זה, מחיר היעד הקרוב סומן סביב 950 נקודות. אזור 973 מהווה התנגדות מהותית יותר שם יבחן המדד בשנית במידה ואכן יצליח לייצר מגמה עולה חדשה

 

 

מדד ת"א גז ופט– גרף תקופתי

 גרף מדד גז ונפט

* הגרף נוצר באמצעות תוכנת sponser charts

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 1
    מניות הגז

    אז מה יהיה יעלה או ירד ? סתם סקירה

    • לב
    • 22/02/2016 09:30