"הנזק של ריבית שלילית עולה על התועלת ממנה – לא צפויה ריבית שלילית בישראל, לבנק ישראל יש כלים נוספים". כך עולה מסקירה מקרו כלכלית שבועית של כלכלני הראל פיננסים.
עפר קליין, ראש אגף כלכלה ומחקר בהראל ביטוח ופיננסים, מעריך כי "למרות האינפלציה המאוד נמוכה שהשוק צופה בשנים הקרובות, והפרסומים (לפי מקורות זרים) לפיהם תיתכן בישראל ריבית שלילית - ריבית בנק ישראל צפויה להישאר ללא שינוי בחודשים הקרובים. זאת במיוחד על רקע המשך האינדיקטורים לצריכה פרטית חזקה, לנוכח המשך העלייה במחירי הדירות ולאור הבעיות שריבית שלילית יכולה לגרום ליציבות המערכת הבנקאית ולמחירי הנדל"ן.
"יחד עם זאת, לבנק ישראל כן יש כלים נוספים בהם יוכל לפעול בעתיד בעיקר בתחום המט"ח, כמו הודעה על הגדלת תקרת היתרות שהוא יחזיק", הוסיף קליין.
נקודות עיקריות נוספות מהסקירה: בישראל, מדד המחירים לצרכן ירד בינואר. מנגד, מחירי הדירות ממשיכים לעלות. בינואר שיפור באמון הצרכנים. מנגד, חולשה בסחר הסחורות וירידה במספר המשרות הפנויות.
ארה"ב: נגידת הבנק המרכזי ציינה שההתפתחויות האחרונות בעולם עלולות למתן את קצב העלאת הריבית. מספר המתפטרים מרצון הגיע לשיא חדש בדצמבר. המכירות הקמעונאיות לינואר היו טובות מהצפי.
עוד בעולם: הצמיחה בגוש האירו עמדה על 1.5 אחוזים ב-2015, בהתאם לצפי. הבנק המרכזי בשבדיה הוריד את הריבית לרמה שלילית עוד יותר. יפן מתכווצת ב-1.4 אחוזים ברבעון הרביעי של 2015.