מדדS&P 500 - מדד משוקלל של שערי 500 המניות הנסחרות בבורסה לניירות ערך בניו-יורק ונאסד"ק. מדד 500 S&P הינו המדד הנצפה ביותר אחרי מדד דאו ג’ונס. המדד נחשב כאינדיקטור עבור הכלכלה האמריקאית וכרכיב חשוב מאוד בכלכלה העולמית, סימולו הינו SPX.
הירידות של תחילת השנה במדדים ארה"ב מזכירים את ינואר 2008 שגם הוא נפתח בירידות חדות וכולנו זוכרים את ההמשך. את הסיבות וההסברים לירידות האחרונות אשאיר לכתבים כלכליים, פרשנים ושאר מומחים שמסבירים לנו כמעט בכל יום למה ומה הסיבה שהשוק יורד.
מהבחינה הטכנית אין כמו לבדוק את השוק בגרף שבועי שעושה בעיקר סינון רעשי רקע לתנודתיות הגבוהה שיש בגרף יומי ובטח בגרפים התוך יומיים.
בגרף השבועי ניתן לראות שבינואר האחרון המדד קבע נמוך תוך יומי סביב 1812 נקודות, רמה שלא נראתה על הגרף מאז השבוע של ה 10 לפברואר 2014 (קרוב לשנתיים). מבחינת שערי סגירה שבועיים לא ראינו סגירה מתחת ל 1880 נקודות בכל הגלים האחרונים לרבות בשנת 2014 כך שגם לרמה זו ניתן לתת משקל חשוב מאוד בגרף השבועי.
מבחינת אינדיקטורים טכניים התמונה שלילית ומחזקת את המימוש שיש בשוק, על פניו ולצערי טרם נאמרה המילה האחרונה.
מדד S&P 500 – גרף שבועי (שערי סגירה)

* Stock chart courtesy of StockCharts.com
לאחר שראינו את הרמות החשבונות בגרף השבועי אפשר להתקרב ברזולוציה לגרף היומי. נכון לכתיבת שורות אלה (שעתיים לפני תחילת המסחר) יורדים החוזים העתידיים על המדד בקרוב ל 1.3%, כך שפתיחת המסחר עתידה להיות שלילית ובאזור של 1850 נקודות במונחי מדד.
מהצד הטכני בטווח הקצר יש לשים לב לאזור תמיכה סביב 1867/72 נקודות שהוא הנמוך מחודש אוגוסט וספטמבר האחרונים ששבירתו לא תעשה טוב לשוק ויכולה לשלוח אותו עד לאזור של 1812 נקודות (השפל שנרשם לפני שלושה שבועות). על פניו קל להיות פסימי אחרי ירידות שערים חדות ובטח שהמסחר צפוי להפתח בצורה שלילית מאוד, אך יחד עם זאת נראה שהכיוון בשלב ראשון הוא לאזור הנמוך האחרון בטח אחרי ההפוגה שקבלנו ב 3 השבועות האחרונים.
האינדיקטורים הטכניים תומכים בנעשה בגרף המחירים, הם עברו "איוורור" ולמעשה משאירים עוד מרווח יורד בטווח הקצר.
בהצלחה לסוחרים ומסחר פורה.
זה הזמן ללמוד איך ומתי עושים שורטים בוול סטריט. לכתבה המלאה
מדד S&P 500 – גרף יומי

* Stock chart courtesy of StockCharts.com