"מלחמת המטבעות בעיצומה – ביפן ריבית שלילית אך בארץ עדיין HOLD" - כך עולה מסקירת המאקרו השבועית שפרסמו הבוקר יונתן כץ וכלכלני לידר שוקי הון.

 

בנוגע לשוק האג"ח, ציינו בבית ההשקעות כי הירידה החדה בתשואות בארה"ב ביום שישי נבעה מהורדת ריבית מפתיעה ביפן. לדברי כלכלני לידר, שוק האג"ח לא מאמין ב-divergence וסבור שהפד יתקשה לרסן כששאר העולם מרחיב. עדיין, הפד יתרכז בנתונים הכלכליים ולהערכתנו כן צפויות 2-3 העלאות ריבית השנה.

 

"במבט קדימה, האפיקים הצמודים עדיפים על רקע הסבירות לעלייה מתונה באינפלציה. בעוד שנה, מחירי הנפט צפויים להיות גבוהים יותר, השקל חלש יותר ומחירי הדיור גבוהים יותר", הוסיפו בלידר.

 

מחירי הנפט צפויים לעלות במבט קדימה: לידר הוסיפו כי הירידה החדה במחירי הנפט נבעה משורה של גורמי היצע. לטענתם, אין סימנים להתמתנות בביקוש העולמי לנפט השנה. "ירידה חדה בהשקעות בתפוקת נפט תביא לעליות, לכיוון $50-$40 בסוף השנה", העריכו בבית ההשקעות.

 

בנוגע לאינפלציה המקומית, ציינו כי מזג האוויר הקר עלול לפגוע בהיצע של חלק מהירקות ולהביא לעליות מחירים. בתחילת פברואר צפויה כנראה הוזלה מתונה במחירי הדלקים של פחות מאחוז. בתחילת מרץ צפויה הוזלה ניכרת בביטוח החובה אשר תתרום כמעט -0.1% למדד. במבט קדימה, האינפלציה תושפע ממגמת עליית השכר, פיחות מתון בשקל והמשך עלייה במחירי השכירות. לדברי לידר, סביר גם שבעוד שנה מחירי הנפט יהיו גבוהים יותר.

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש