המסחר בוול סטריט מתנהל היום (ד’) בירידות שערים חדות בצל הירידות החדות במחירי הנפט והמגמה השלילית המובהקת שחתמה את המסחר בבורסות אירופה. הדיווחים לפיהם צפון קוראיה ביצעה ניסוי בפצצת מימן מוסיפים שמן למדורת הפחדים בשוק. הסוחרים מתמקדים היום גם בשפע נתוני מאקרו, במרכזם סקר ה-ADP ופרוטוקולי הריבית.
מדד ה-S&P יורד ב-1.67% ל-1,982.37. מדד הנאסדק יורד ב-1.63% ל-4,811.50 והדאו יורד ב-1.8% ל-16,846.38.
מחירי הנפט קורסים ביותר מ-5% על רקע ירידה במלאי הנפט הגולמי וזינוק במלאי הבנזין.
בזירת המאקרו פורסם היום סקר ADP הבוחן את מספר המשרות שנוצרו בסקטור הפרטי ללא מגזר החקלאות. הסקר הפתיע לטובה והצביע על תוספת של 257 אלף משרות בדצמבר, מעל הצפי בשוק שעמד על תוספת של 192 אלף משרות. נזכיר, סקר ה-ADP הוא מעין קדימון של דוח התעסוקה המלא שיתפרסם ביום שישי. בשוק מעריכים כי בדצמבר נוספו 202 אלף משרות.
בהמשך התפרסם המאזן המסחרי, שירד בשיעור שנתי של 5% בנובמבר, חרף ירידה בהיקף היצוא. הגירעון המסחרי ירד לרמה של 42.4 מיליארד דולר לעומת 44.6 מיליארד דולר באוקטובר. התחזיות בשוק עמדו על גירעון של 43.8 מיליארד דולר. ע"פ הנתונים, היצוא ירד בקצב של 0.9% לרמה של 182.2 מיליארד דולר בנובמבר. היבוא ירד בקצב גבוה יותר של 1.7% לרמה של 224.6 מיליארד דולר.
עוד פורסמו הזמנות המפעלים, שירדו בנובמבר ב-0.2%, ומדד מנהלי הרכש של ISM שירד בדצמבר ל-55.3 נקודות - הרמה הנמוכה ביותר מאז אפריל 2014.
האינפלציה הנמוכה וסימנים כי היא עשויה להחלש בטווח הקרוב תרמו לכך שהחלטת הריבית של הבנק הפדרלי בארה"ב "עברה בקושי" עבור מספר בכירים, כך עולה מפרסום פרוטוקול ישיבת הפד האחרונה שנערה ב-15-16 בדצמבר. בכירי הפד הצביעו בחודש שעבר להעלות את הריבית לראשונה מאז 2006, אך הפרוטוקול מצביע כי חלקם לא מאוד התלהבו להבציע בעד העלאת הריבית.
במט קדימה, בכירי הפד הסכימו להוסיף לתצהיר המדיניות כי הם "בוחנים התקדמות ממשית וצפויה" לקראת מטרת ה-2% אינפלציה בזהירות, "שכן הם חוששים מנתוני אינפלציה חלשים וסיכונים הקיימים בתחזיו האינפלציה."
באופן כללי, בכירי הפד הסכימו על "החשיבות של תקשורת ברורה" אם הדרך העתידית של מדיניות הריבית תהפוך "רדודה יותר" על רקע חולשה בתחזיות הכלכליות, או "תלולה יותר" במידה שהפעילות והאינפלציה יפתיעו כלפי מעלה.
אפל תמשיך לעמוד במוקד בצל דיווחים ביפן לפיהם בכוונת החברה להפחית בכ-30% את ייצור האייפון 6S, וזאת בשל עודף גדול מהצפוי במלאי של המכשיר. מתוך ניסיון "להשתיק" את הדיווחים, אפל הודיעה כי בעונת החגים האחרונה לקוחותיה הוציאו סכום שיא של 1.1 מיליארד דולר בחנות האפליקציות שלה.
מנקיינד תמשיך להיסחר תחת לחץ לאחר שסאנופי הודיעה לה אתמול כי הסכם השת"פ ביניהן מבוטל.
מניות האנרגיה כדוגמת שברון ואקסון מובייל צפויות לבלוט במסחר ברקע לירידות החדות של הנפט.