הבורסה בת"א תפתח את יום המסחר הראשון לשבוע המקוצר, על רקע העליות הקלות שנרשמו ביום שישי בוול סטריט, אם כי בגזרה הישראלית, בסיכום חמישי ושישי, הנטיה הייתה לירידות והדואליות במעו"ף חתמו עם פער ארביטראז’ שלילי של 0.5%. בין הבולטות ניתן לציין את אודיוקודס עם פער חיובי של 18%, טאואר עם מינוס 1% גיוון אימג’ינג עם פער חיובי של 6%.
בזירת המאקרו בארה"ב פורסמו ביום שישי שני נתונים. האחד, מדד ביטחון הצרכנים, שירד בספטמבר לרמה של 66.6 נקודות, לעומת 68.9 נקודות באוגוסט – הרמה הנמוכה מזה שנה. השני, מדד המחירים לצרכן, עלה באוגוסט ב-0.3% לעומת החודש הקודם.
כלכלני בנק לאומי בסקירת סוף השבוע, מציינים כי שוק המניות יציב - סטיות התקן בגלומות באופציות המעו”ף בשפל של כל הזמנים. מעריכים כי בטווח הקצר השוק יושפע מחו"ל ולמי שמוכן לקחות סיכון רמת המחירים הנוכחית נוחה להשקעה. פועלים ממשיכים לראות בחיוב השקעה בשוק המניות המקומי גם ברמת המחיר הנוכחית. בחלוקה ענפית, פועלים ממשיכים להעניק עדיפות לענפים המוטים למשק הישראלי, כגון ענף הקמעונאות, וכן לחברות יצואניות בענפים בסיסיים, כגון דשנים ופרמצבטיקה.
גם הבוקר, את מרבית תשומת הלב של המשקיעים ירכז סקטור חיפושי הנפט והגז. בשני ימי המבחר האחרונים, רשמו מרבית המניות בתחום ירידות חדות, על רקע הודעת משרד התשתיות אמש, בנוגע להקפאת העסקאות ברישיונות. עם זאת, לקראת תום המסחר ביום חמישי, החלה להרשם סלקטיביות, כאשר השותפות ב"לוויתן" רושמות עליות נאות, לאחר שסיטי פירסם היום סקירה מאוד אופטימית על סקטור הגז הישראלי, במיוחד על פרוספקט "לוויתן" – רציו, דלק קידוחים, אבנר - שבבנק מוערך כבעל פוטנציאל יצוא בהיקף של 80 מיליארד דולר, במהלך 40 השנים הקרובות. בסיטי הוסיפו, כי "תגליות הגז הגדולות בישראל והפוטנציאל לגילויים נוספים העלו את האפשרות של צמצום התלות הכבדה של ישראל ביבוא דלק, וכן את האפשרות להכנסות גדולות מיצוא גז לכיוון אמצע העשור".
בנוסף, מנכ"ל נובל אנרג’י, צ’אק דיווידסון, אמר בכנס אנרגיה של בנק ברקליס שהתקיים ביום חמישי האחרון, כי קידוח האקספלורציה במבנה "לווייתן", יחל בעוד כשבועיים והתוצאות הסופיות צפויות להתפרסם עד סוף השנה.
לעומתן, המניות הקטנטת, ובמיוחד השחקניות החדשות, דוגמת ספן ואיזי אנרגיה, רשמו ירידות חדות.
גבעות עולם תרכז עניין רב. השותפות עלתה ביום חמישי ב- 7% והמשקיעים ממתינים לפירסום תוצאות הדו"ח ההנדסי של קידוח"מגד 5", אותו קיבלה לידייה החברה ביום רביעי, ומסרה כי היא עתידה לפרסמו תוך מספר ימים.
לידר שוקי הון פירסמו ביום חמישי סקירה על סקטור הביטוח שלהערכתם: "ממשיך להיות אטרקטיבי". ממליצים לקנות כלל ביטוח והראל, מורידים המלצה מגדל לתשואת שוק ואת מחיר היעד ל- 8 ₪; פניקס: מותירים המלצה על תשואת שוק, מעלים מחיר יעד ל- 12 ₪.