"תשע וחצי שנים לאחר העלייה האחרונה בשיעור קרנות הפד, הבנק המרכזי בארה"ב מנסה לבסוף לעשות מה שבנקים מרכזיים אחרים ניסו ולא הצליחו לעשות - לברוח משיעור מדיניות של Zero-bound- ולצאת למחזור הידוק מתמשך". כך עולה מדו"ח מאקרו עדכני על הכלכלה העולמית שערך בנק HSBC, הכולל גם ניתוח מפורט בהמשך להעלאת הריבית בארה"ב.
לדברי כלכלני HSBC, "שאלת המפתח היא האם הכלכלה האמריקנית היא, בסופו של דבר, חזקה מספיק לא רק כדי להמשיך את התאוששותה, אלא גם כדי להביא לעלייה מספקת בסחר ובצמיחה העולמית, כזו שתאפשר ללחצים הדיפלציוניים החיצוניים המכבידים על האינפלציה בארה"ב לדעוך.
"או - האם ארה"ב, באמצעות דולר חזק, תהפוך לקורבן האחרון של דפלציה שפקדה את הכלכלה העולמית בעשור האחרון, ותמצא את עצמה הולכת בעקבות יתר הבנקים המרכזיים שהעלו את השיעורים, אבל עד מהרה הבינו שעליהם לשנות כיוון", הוסיפו בבנק.