גנט ילן, לשעבר יור הפדרל ריזרב<br>
גנט ילן, לשעבר יור הפדרל ריזרב

במחלקת המחקר של בית ההשקעות "טופ אלפא" פרסמו הבוקר למסחר: "שוק המניות בארץ פתח את היום בעליות קלות, בעקבות העליות החדות אתמול. גם ברחבי העולם נרשמו אתמול והלילה עליות חדות.

 

"הנתון שכולם מצפים לו ומאפיל על כל נתון מאקרו אחר, הוא החלטת הריבית של הבנק הפדרלי בארה"ב, שתפורסם היום. הציפייה הרווחת היא שג’נט ילן, נגידת הבנק המרכזי האמריקאי תחליט יחד עם מועצת הנגידים, על העלאת הריבית ב- 0.25%. כל החלטה אחרת תהווה הפתעה רבתי.

 

"כיוון שכך, ניתן לומר שהעלאת ריבית זו כבר מתומחרת במחירי המניות והאג"ח. סימן השאלה העיקרי הוא קצב העלאות הריבית העתידי, לכן יהיה מעניין לקרוא את נימוקי החלטת הריבית שיפורסמו בהמשך. מנימוקים אלה ניתן יהיה ללמוד על הלוך הרוחות בקרב מועצת הנגידים ועל קצב העלאת הריבית הצפוי.

 

"ראוי להסביר בקצרה על המצב הפרדוקסלי אליו הגיעו שוקי ההון עקב רמת הריבית האפסית הנמשכת כבר שנים. חדשות כלכליות טובות המעידות על צמיחה יביאו לירידות בשווקים עקב עליית הסיכוי להעלאות ריבית, בעוד חדשות כלכליות רעות יביאו לעליות בשווקים עקב הארכת תקופת הכסף הזול. העלאת הריבית הצפויה היום ואלו שיבואו בעקבותיה צפויות להתחיל ולתקן את הפרדוקס הזה", סיכמו בטופ אלפא.

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש