המסחר בוול סטריט מתנהל היום במגמה חיובית, כשמספר דברים עומדים במוקד תשומת הלב: מחירי הנפט הצונחים, ההשפעה הפסיכולוגית של סוף השנה, והחלטת הריבית של הפדרל ריזרב בשבוע הבא.
מדד ה-S&P עולה ב-0.62% ל-2,060.32. מדד הנאסדק עולה ב-0.68% ל-5,057.25 והדאו עולה ב-0.80% ל-17,634.11.
מספר הדרישות הראשוניות לקבלת דמי אבטלה בארה"ב מצביע על גידול בלתי צפוי של 13 אלף, לרמה מתואמת עונתית של 282 אלף - הרמה הגבוהה ביותר מזה חמישה חודשים. קונצנזוס האנליסטים צפה גידול קליל לרמה של 270 אלף לעומת נתון של 269 אלף מהשבוע הקודם.
בעקבות זאת, עלה ממוצע הדרישות בארבעת השבועות האחרונים לרמה של 270.75 אלף לעומת 269.25 אלף בשבוע הקודם.
מספר התביעות המתמשכות, המציין את מספר האמריקנים שכבר מקבלים דמי אבטלה, עלה לרמה של 2.24 מיליון, לעומת צפי ל-2.15 מיליון.
מחירי הייבוא בארה"ב רשמו ירידה של 0.4% בנובמבר, זאת אחרי שאיבדו 0.3% באוקטובר. האנליסטים צפו ירידה גדולה יותר, של 0.8% במחירי הייבוא. קיטון במחירי הדלק המיובא הוא שהוביל את הירידה.
מחירי הייצוא מארה"ב ירדו בחודש שחלף ב-0.6%, בהמשך לירידה של 0.2% בחודש הקודם. קונצנזוס האנליסטים צפה ירידה מתונה יותר של של 0.3% במחירי הייצוא לחודש נובמבר.
מניית גו-פרו מזנקת על רקע שמועות כי אפל שוקלת לרכוש את החברה.
טבע דיווחה היום כי הוועדה המייעצת למנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) בנושא תרופות לטיפול במחלות ריאה ואלרגיות המליצה לאשר את התרופה reslizumab, נוגדן חד שבטי נגד אינטרלוקין 5 (IL-5) עבור בוגרים מגיל 18 ומעלה. reslizumab היא טיפול ביולוגי ממוקד לטיפול באסטמה בקרב חולים עם רמות גבוהות של אאוזינופילים בדם, שמחלתם אינה בשליטה מספקת חרף קבלת טיפול במשאף.
מבחינת המניות המעניינות, בשל תשומת הלב הרבה שסקטור האנרגיה, והנפט במיוחד, מושך, נציין את המניות שברון ואקסון מובייל.
חברת האנרגיה קונוקו-פיליפס הודיעה כי היא תצמצם את תקציב ההשקעות שלה ב-2016 ב-25% לרמה של 7.7 מיליארד דולר על רקע צניחת מחירי הנפט.