המסחר בוול סטריט מתנהל היום בעליות שערים, לאחר פרסום נתוני מאקרו ולקראת החלטת הבנק המרכזי האירופאי ונתוני התעסוקה בארה"ב השבוע.
מדד ה-S&P עולה ב-0.52% ל-2,091.14. הנאסדק עולה ב-0.4% ל-5,129.09 והדאו עולה ב-0.53% ל-17,813.63.
נשיא הבנק הפדרלי בשיקגו, צ’רלס אוונס, אמר היום כי הוא נוטה נגד העלאת הריבית בפגישת המדיניות הבאה בדצמבר. "לפני העלאת הריבית, הייתי מעדיף להיות משוכנע יותר מכפי שאני היום, שרמת האיפלציה אכן התחילה לנוע מעלה," אמר אוונס בנאום במישיגן.
אוונס, חבר מצביע בוועידת השוק הפתוח של הבנק הפדרלי בארה"ב, אמר כי הוא חושש לקראת פגישת המדיניות הבא. כאשר הבנק יחיליט להעלאות את הריבית, "הכרחי" יהיה שהבנק יציג את תכניתו להעלאה הדרגתית עתידית בצורה ברורה ואפקטיבית. ללא הצהרה כזו, השוק עלול לחשוב כי הפד לא נוטה להשאיר את הריבית ברמה נמוכה, אמר אוונס. "אני סובר כי זו תהיה מדיניות שגויה," הוסיף. אוונס עוד אמר כי הוא סבור שעל הפד להעלאות הריבית באיטיות, כאשר הרמה עדיין תעמוד על פחות מ-1% בסוף 2016.
היום פורסמו מספר נתוני מאקרו מהותיים. ב-17:00 שעון ישראל פורסם מדד מנהלי הרכש בתחום הייצור של ISM. המדד הצביע על התכווצות בפעילות הייצור ורשם קריאה של 48.6 נקודות בנובמבר, הרמה הנמוכה ביותר מזה כ-6 שנים. בשוק ציפו לקריאה של 50.6 נקודות לאחר קריאה של 50.1 נקודות באוקטובר. קריאה מתחת ל-50 נקודות, נזכיר, מעידה על התכווצות בפעילות הכלכלית.
באותה השעה פורסמו הוצאות הבנייה, שקפצו ב-1% בחודש החולף, מעל הצפי בשוק לעלייה של 0.5%.
בגוש האירו פורסם היום כי שיעור האבטלה ירד בנובמבר ל-10.7%, שפל של 4 שנים. זאת בעוד בשוק ציפו כי שיעור האבטלה יוותר על כנו ברמה של 10.8%.
נזכיר, הבנק המרכזי האירופי יערוך ביום חמישי את פגישת הריבית ועשוי ע"פ התחזיות להכריז על הרחבת התוכנית להקלה כמותית במסגרתה הוא רוכש אג"ח בהיקף של 60 מיליארד אירו מדי חודש. המהלך עשוי לטלטל את השווקים ולהחליש עוד יותר את האירו, שצנח ביותר מ-4% מול הדולר בחודש החולף.
בארה"ב, ועדת השוק הפתוח של הפד מתכנסת ב-16 בדצמבר ועשויה לנקוט במדיניות הפוכה לזו של ה-ECB ולהחליט על שינוי המדיניות והעלאת הריביות לראשונה מזה 9 שנים. בשוק מתמחרים כעת סיכוי של כ-80% להעלאת הריביות החודש.
מניותיהן של חברות המסחר המקוון והקמעונאיות הגדולות בולטות במסחר, בעקבות חגיגת מכירות ה"סייבר מנדיי". בכלי התקשורת בארה"ב מדווחים כי אתרי אינטרנט מובילים קרסו ואזלו מלאים של מוצרים פופולריים. נציין את אמזון, איביי, טרגט, וול-מארט ובסט ביי.
פריון רוכשת את חברת הפרסום האמריקאית אנדרטון, תמורת כ-180 מיליון דולר.
פולקסווגן דיווחה כי מכירותיה בארה"ב צנחו ב-25% בחודש נובמבר, על רקע הפסקת מכירת דגמי הדיזל על לאחר שנתגלה כי החברה התקינה אמצעים לעקיפת מנגנוני הפחתת הפליטה במהלך בחינת רכב.