יונייטד טכנולוג’יס (סימול: UTX) החברה עוסקת בייצור ושיווק של מוצרים ומתן שירותים לתעשיית הבינוי ותעשיית החלל-אוויר. פעילות החברה מחולקת ל- 6 חטיבות עסקיות: חברת הבת אוטיס, המייצרת מעליות ודרגנועים. חטיבת קרייר, המייצרת מערכות מיזוג וחימום. חטיבת UTC, העוסקת במערכות לגילוי אש. חטיבת פרט אנד וויטני שעוסקת בייצור ושיווק של חלקי מטוסים ומנועים. חטיבת המילטון סאנדסטרנד העוסקת בייצור מערכות הפקה והפצת כח אנרגיה ומערכות בקרה וחטיבת סיקורסקי המייצרת ומשווקת מסוקים צבאיים. מניות החברה נסחרת במדד הדאו ג’ונס לפי שווי שוק של 86.56 מיליארד דולר.

 

המניה פתחה את שנת 2015 במגמה חיובית, אולם החל מהרבעון השני החלה לאבד גובה בהדרגה. במהלך חודש יולי המניה ירדה בחדות על רק פרסום המאזן הרבעוני ובכך תדלקה את המגמה השלילית שנבלמה רק במסוף חודש ספטמבר. מאז המניה רשמה התאוששות מרמה של 85 דולר ועד 100 דולר (כ- 17%), שם נבלמה, לעת עתה.

 

מהזווית הטכנית, גל העליות האחרון נעצר סביב רף ה- 100 דולר ובשבועות האחרונים מדשדשת בטווח מחירים צר מתחת לאזור זה. תצורת גרף המחירים מצביעה על אפשרות להמשך המגמה החיובית כאשר פריצה וסגירה חיובית מעל רף ה- 100 דולר תהווה טריגר חיובי לתחילת גל עליות חדש. מלמעלה קיים אזור התנגדותי סביב 107 דולר ולאחריו 111 דולר אשר סומן כיעד התבנית הנוכחית.

 

יונייטד טכנולוג’יס - גרף תקופתי

 

* Stock chart courtesy of StockCharts.com

 

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש