אליום מדיקל מדווחת הבוקר, כי בכנס האנדואורולוגי העולמי שנערך בשיקגו בשבוע שעבר, הוצגו תוצאות קליניות חיוביות של שימוש בסטנטים מתוצרת החברה שהושתלו אצל חולים, בטווח בינוני עד ארוך ביחס לשימוש המקובל בסטנטים מסוג זה.


התוצאות, שנאספו בידי רופאים ממרכזים רפואיים באיטליה, ספרד, ישראל וסרביה, בהם בוצעו השתלות הסטנטים של החברה, מתייחסות לקבוצה של 37 חולים בהם הושתל הסטנט של החברה המיועד לשימוש בשופכן (מוביל השתן) ולקבוצה של 10 חולים אשר הושתל בהם הסטנט היחודי של החברה המיועד לצוואר השלפוחית.


ביחס לסטנט לשופכן, התוצאות לטווח בינוני עד ארוך מצביעות על כך שהשימוש בסטנט הינו הליך ישים, בטיחותי ויעיל עד ל- 59 חודשים ולא מצריך התערבות נוספת. עם זאת, יש צורך במספר גדול יותר של מטופלים ומעקב ארוך יותר על מנת לאמוד את היעילות לטווח ארוך של הסטנט האמור.


ביחס לסטנט לצוואר השלפוחית, התוצאות הראשוניות מצביעות על כך שהשימוש בו יעיל ובטיחותי ושאם וכח כמוצלח במספר גדול יותר של חולים ובמשך זמן מעקב ארוך יותר, השימוש בו עשוי להפוך לטיפול חד שנתי במקרים של היצרויות לאחר כריתת צוואר השלפוחית.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש