בסמארט קפיטל אומרים היום כי בעקבות הירידה במצב התעסוקתי בארה"ב, העלאת ריבית הפד תידחה עתה לחודש מרץ 2016. בשוק המט"ח: הדולר צפוי להתחזק בטווח הקצר לרמת ההתנגדות 3.9 שקל.
מנכ"ל קבוצת ההשקעות, איציק נוי, אומר בנושא נתוני התעסוקה בארה"ב כי "שוק העבודה האמריקאי, הקרין עוצמה בשנתיים וחצי האחרונות, ואפשר לבכירי הפדרל ריזרב לחלום על חזרה לנורמליזציה בשיעורי הריבית כבר השנה. על אף חוסנו היחסי של שוק העבודה האמריקאי ומצב אבטלה נמוך (5.1%), נתון היווספות המשרות לשוק העבודה מחודש יוני השנה, ממשיך לאכזב פעם נוספת.
"בארבעת החודשים האחרונים, התווספו לשוק העבודה בסך הכל כ-753 אלף משרות – נתון נמוך בכ-20% מהתקופה המקבילה בשנה שעברה. חשוב מכך, שיעור ההשתתפות בעבודה, ירד ל-62.4% - הנתון הנמוך ביותר משנת 1977.במצב בו האינפלציה אפסית ואף במגמת ירידה ושוק העבודה מאט, העלאת הריבית תדחה לפחות עד מרץ 2016 אם לא רחוק יותר".
לדברי נוי, "השבועות החולפים הוכיחו לנו שהריביות הנמוכות הן כאן כדי להישאר. הפערים בין ה’רצונות’ של מקבלי ההחלטות והפרסומים בתקשורת, לבין מצבה האמיתי של הכלכלה הגלובלית תהומיים. הורדת הריבית בסין בפעם השנייה השנה והצהרותיו של מריו דראגי, נגיד הבנק המרכזי באירופה, על נכונותו להגדיל את ההרחבה הכמותית (שכבר היום גרנדיוזית), מספקות תוצאה ברורה – ראלי במדדי המניות.
"הרעב ללקיחת סיכונים והחיפוש אחר התשואות, ימשיך לדחוף את שווקי המניות וכן לנפח את בועת האשראי הזול והדפסת הכספים. אנו צופים כי מדד הדאקס יחזור לרמות המחירים של אוגוסט – 11500 עד סוף השנה (טווח בינוני)".
שוק המט"ח - דולר-שקל: "ברמה הגלובלית, המסחר במט"ח מתאפיין בתנודתיות נמוכה הודות לחוסר הוודאות השורר בשווקים וכך גם ברמה המקומית. מצד אחד, תגובתו של השקל להשארת הריבית על כנה בבנק ישראל הייתה הרבה פחות אגרסיבית מבעבר, ירידה של 2 אגורות לדולר, לעומת שש אגורות בשתי ההכרזות הקודמות, ומאשרת שחוזקו היחסי של השקל נפגע.
"מצד שני, הירידה הדרמטית בסבירות להעלאת ריבית בארה"ב, מחלישה את הדולר גלובלית וגם אל מול השקל. מצב זה מצמצם את טווח המסחר ומבטל כל מגמתיות בשער הצמד דולר-שקל. במצב זה, הצמד ייסחר בטווח הקצר בתעלה כאשר חלקה התחתון נמצא באזורי התמיכה 3.86 וחלקה העליון 3.9. אנו צופים את התחזקות הדולר לרמת ההתנגדות 3.9 בטווח הקצר".