אופנהיימר פרסמו היום סקירה על דוחות רדוור (RDWR) לרבעון השלישי 2015, שתאמו את התחזית של ההנהלה מאזהרת הרווח לפני מספר שבועות, כאשר גם תחזית החברה לרבעון הרביעי הייתה בהתאם לתחזיות בשוק.
נזכיר כי רדוור ייחסה את אזהרת הרווח לדחייה בשש עסקאות גדולות יחסית (בשווי של מיליון דולר או יותר כל אחת) בקרב ספקיות שירותי תקשורת בארה"ב. עם זאת, באופנהיימר מציינים כי דוחות הרבעון גם לימדו על חולשה יותר נרחבת, גם בפעילות מחוץ לארה"ב וגם בפעילות במגזר הארגוני.
"אנחנו מעודדים מההתקדמות שרדוור מראה בתחומי ה-Cloud וה-Security, אך מעריכים שייקח זמן עד שנראה האצה בקצב הצמיחה בהכנסות", הוסיפו האנליסטים. "בהינתן אתגרי הביצוע של החברה ותקופת המעבר בין מודל מבוסס מכירת מוצרים למודל מבוסס מכירת מנויים, אנחנו מעדיפים להישאר בדירוג Perform נייטרלי ולהמתין לעדויות לשיפור בביצועים העסקיים".
רדוור דיווחה ברבעון השלישי 2015 על הכנסות של 48.1 מיליון דולר ועל רווח נקי של 10 סנט למנייה, הרבה מתחת לתחזיות הקונצנזוס בטרם אזהרת הרווח – הכנסות של 58 מיליון דולר ורווח למנייה של 24 סנט. החברה ייחסה את אזהרת הרווח לדחייה בשש עסקאות בקרב ספקיות שירותי תקשורת בארה"ב, כאשר שתיים מעסקאות אלו כבר התקבלו נכון לנקודה הנוכחית ברבעון ולטענת ההנהלה, גם השאר צפויות להיסגר בעתיד.
בצד החיובי, אומרים בבנק כי רדוור רשמה התקדמות יפה בתחום מנויי ה-Cloud, כולל בפתרונות ה-DDoS. "להערכתנו, ההתקדמות בתחום זה תשתלם בסופו של דבר לרדוור ותוביל לצמיחה בהכנסות וברווח, אך כנראה שזה יקרה רק בטווח הארוך יותר. בנוסף, החברה רשמה צמיחה שנתית של 13% בהכנסות הנדחות ועדיין צופה שהסכם ה-OEM עם סיסקו יתחיל לייצר תרומה החל מהרבעון הראשון של 2016".
בצד השלילי, נרשמה ירידה רבעונית ושנתית חדה במכירות לספקיות שירותי תקשורת, ביחד עם חולשה גם במכירות למגזר הארגוני. ברמה הגיאוגרפית, נרשמה חולשה בכל האיזורים המרכזיים, כאשר המכירות ביבשת אמריקה אמנם צמחו בכ-25% ברמה השנתית אבל ירדו בכ-20% בהשוואה לרבעון הקודם. שיעור הרווח התפעולי ירד לרמה של 6.5%, ואינו צפוי להתאושש בחדות ברבעונים הבאים.
בשורה התחתונה, מציינים האנליסטים כי "רדוור רשמה תוצאות מאכזבות שתאמו את אזהרת הרווח מלפני מספר שבועות. אנחנו מאמינים כי לרדוור מגוון מוצרים חזק ואנו רואים פוטנציאל גדול בתחום מנויי ה-Cloud. עם זאת, אנחנו מעדיפים לנקוט בגישה זהירה בנוגע למניית החברה עד לקבלת הוכחה לשיפור בביצועים התפעוליים ולכן, שומרים על דירוג Perform (ביצועי שוק) נייטרלי, ללא מחיר יעד".