פסגות ממליצים היום לקנות מניות גז מקומיות - בעיקר את מניית שותפות דלק קידוחים. נעם פינקו, אנליסט בכיר במחלקת מחקר בפסגות Sell-Side, חוזר לסקר את מניות הגז - ומצמיד למניות הסקטור המלצת "תשואת יתר". לדבריו כאמור מניית דלק קידוחים היא המועדפת, לאור תמחור נוח יותר.
"אנו מחדשים את סיקורנו לסקטור בהמלצת חיובית אך שמרנית שלא מתאימה לשונאי סיכון", ציין פינקו. "המלצותינו לכל המניות הינן תשואת יתר, כאשר דלק קידוחים המועדפת מבין מניות קבוצת דלק לאור תמחור נוח יותר. גם מניות תמר, בהנחת ייצוא למצרים, נראות מעניינות".
בשורה התחתונה, מציין פינקו כי "הסרת החסם הרגולטורי הינה הכרחית, אך העבודה הקשה רק מתחילה כאשר האתגר הראשון הוא חתימה על חוזים בסביבת מחירים בעייתיית. המודלים שלנו מניחים כי חוזים ייחתמו ולווייתן יפותח ותמר יורחב. עם זאת, רמת המחירים הנמוכה יחסית ושיעור היוון גבוה יחסית בלווייתן (12%) לצד אי מתן תוספת לתרחישים ייצוא נוספים מטעמי שמרנות וסיכון פוגעים בשווי המאגר המוערך על ידינו.
"עמידה ביעדים שהוצבו - חתימת חוזים, השגת מימון ופיתוח יובילו בהדרגה להורדת שיעור ההיוון וליצירת ערך נאה
במניות, כמו גם שינויים לטובה, אם יהיו במחירים ותרחישי ייצוא נוספים. במידה ויתרחשו.