בעקבות הירידה במרווח האג"ח המקומי מול ארה"ב לשלילי, למרות העלייה בפרמיית הסיכון, במיטב דש ממליצים לקצר מח"מ התיק לכ-4 שנים. הכלכלן הראשי, אלכס זבז’ינסקי, מציין כי בנסיבות הקיימות כעת, בבית ההשקעות אדישים בין האפיק הצמוד לשקלי. כמו כן, ממשיכים במיטב דש להמליץ על חשיפה גבוהה לשוק המניות האירופאי, וכן ממליצים על השקעה באג"ח הקונצרניות בחו"ל - בעיקר בארה"ב.
מעיקרי סקירת המאקרו ושווקים השבועית של בית ההשקעות עולה כי "היצוא ללא ענף התרופות בישראל עלה בחודשים האחרונים. אולם, התמונה שעולה מסקרים שונים בענף התעשייה מצביעה על פסימיות גדולה לגבי העתיד.
"גירעון הסחר של ישראל נמצא במגמת עלייה ועשוי, בשילוב עם הלחצים הנובעים מהמצב הביטחוני וההורדה האפשרית של הריבית בישראל, להגביר לחצים לפיחות השקל.
"מאומדני הלמ"ס לצמיחה בשנת 2015 נגזרת צמיחה נמוכה מאוד במחצית השנייה של השנה. במיוחד ניכרת ירידה בצמיחה של הצריכה הפרטית, זאת עוד בלי להתחשב בהשפעות האירועים הביטחוניים.
"המצב הביטחוני מתחיל לתת את איתותיו בשוק ההון. פרמיית הסיכון של ישראל עלתה בשבוע האחרון לעומת המדינות האחרות. הביצועים של שוק המניות המקומי היו החלשים ביותר בקרב השווקים העיקריים.
"הסיכוי להורדת הריבית על-ידי בנק ישראל עלה, ייתכן בשילוב עם גידול ברכישות המט"ח.
"ניכרים סימנים של שיפור במבנה המשק הסיני עם גידול במשקל הצריכה הפנימית ע"ח ההשקעות של הסקטור הממשלתי, הנדל"ן והתעשייה ’הישנה’.
"מלחמת המטבעות בעולם נכנסה לשלב החדש עם הכרזת הכוונות ע"י ה-ECB, הורדת הריבית בסין והצעדים האפשריים של BOJ. הצעדים הללו יתמכו בשווקים, בעיקר באירופה. המהלכים האחרונים של הבנקים המרכזיים בעולם צפויים להערכתנו להקשות על העלאת הריבית בארה"ב", הוסיף זבז’ינסקי.