קרנית פלוג<br>קרדיט: פלאש90, יונתן זינדל
קרנית פלוג קרדיט: פלאש90, יונתן זינדל

אייל כהן, מנכ"ל שיא קפיטל, אומר הבוקר כי "צמד המטבעות דולר-שקל נסחר בפתיחת שבוע המסחר הבוקר, כשידו של המטבע האמריקאי על העליונה. הדולר רושם התחזקות בשיעור של 0.35%, נסחר סביב רמת 3.8450 – 3.8490 שקל לדולר ומשלים בכך התחזקות דו יומית בשיעור חד של כ-1%".

 

לדברי כהן, "התחזקות מקומית זו של הדולר מול השקל נובע תמהתחזקותו בעולם אך גם מהמשך פרסום נתונים כלכליים פושרים עד שליליים במשק המקומי וביניהם מדד המחירים לצרכן, נתוני היצוא אשר מראים ירידה מדאיגה, נתוני הלמ"ס שפורסמו אתמול ומצביעים על ירידה בשיעור הצמיחה החזוי ועוד.

 

"בנק ישראל מציין כי הוא ער לנתונים השליליים בישראל, אך מתנחם בהערכתו כי מדובר במצב זמני אשר ישתפר. הנתונים בעולם, לצערי, אינם מתיישבים עם הערכות בנק ישראל ונדמה כי בנק ישראל מביא אל העולם במשקפיים שונות, ורודות יותר, ואינו חוזה נכוחה את המצב: ההאטה הנמשכת בסין, הנתונים בארה"ב והקולות הנשמעים להימנע מהעלאת ריבית עקב חולשת הכלכלה, הקולות בגוש האירו הקוראים להגברת מערך ההקלה הכמותית ועוד.

 

"משקפיים ורודים אלה של בנק ישראל מונעים ממנו להגיב בזמן על חולשת הכלכלה ומאפשרים לספקולנטים לפעול בעוצמה להתחזקות השקל, עובדה המקשה עוד יותר על נתוני הייצוא והייצור של מדינת ישראל. רק כאשר ישכיל בנק ישראל להבין את המצב לאשורו ויתבונן במגמות העתידיות ולא רק במתרחש היום – הוא יאלץ לנקוט באמצעים לשיפור הכלכלה הישראלית. הנני תקווה כי הבנה זו של בנק ישראל לא תהא בבחינת מעט מדי ומאוחר מדי", סיכמו בטופ קפיטל.

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 1
    מאיפה מוקרצים כל "בתי ההשקעות" בשקל

    האלה? כל יום אני רואה שמצטטים "אנליסט" מ"בית השקעות" קקיוני אחר, שמצליחים לקרוא את מה שהיה אתמול בצורה מדהימה, אך נכשלים פעם אחר פעם בנסיון לנבא את מה שיהיה מחר.
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • Liron101
    • 19/10/2015 11:03