משלוחי המחשבים האישיים צפויים להסתכם ב-367.8 מיליון יחידות ב-2010, עלייה של 19.2% לעומת 308.3 מיליון יחידות שנשלחו ב-2009, כך על פי נתוני גרטנר (ניו יורק: IT) - חברת המחקר והייעוץ הבינלאומית המובילה לתחומי טכנולוגיית מידע ותקשורת (ICT).


"הנמכנו את תחזיתנו עבור הצמיחה בחציון השני של 2010 לשיעור של 15.3%, כ-2% מתחת לתחזיתנו הקודמת, לאור תחזית כלכלית עמומה עבור ארה"ב ומערב אירופה. אין ספק שהביקוש למחשבים אישיים מצד לקוחות פרטיים ועסקיים ירדה ביחס לציפיות בשווקים הבוגרים, וכי התנודות לאחרונה בשרשרת אספקת המחשבים האישיים היוו במידה לא מבוטלת תגובה לחששות מירידה חדה בביקוש בשווקים אלה", כך ראנג’יט אטוואל, מנהל מחקר בגרטנר העולמית.


"הקצב האיטי של ההתאוששות הכלכלית, בשילוב צעדי הצנע באירופה, הפכו את ספקי המחשבים האישיים לזהירים מאוד ב-2010", ממשיך אטוואל. "למרות זאת, הביקוש למחשבים אישיים צפוי לשמור על רמה גבוהה גם במקרה של עיכוב בהתאוששות הכלכלית, מכיוון שצרכנים רואים במחשב האישי כלי עבודה הכרחי ולא מוצר מותרות."


האנליסטים של גרטנר ציינו כי יהיה קשה לארגונים לעכב את החלפת המחשבים האישיים מעבר למה שכבר עיכבו. "ארגונים שמעכבים את ההחלפה מסתכנים בבידוד של עובדיהם, העמסת דרישות לתמיכה ועלויות מעבר גבוהות יותר כשיחליטו לעבוד עם Windows7", ציין אטוואל.


"השפעת המיני-לפטופים על שוק המחשבים האישיים עברה את שיאה, וכעת נמצאת במגמת דעיכה. נתח המיני-לפטופים מכלל משלוחי המחשבים הניידים ירד במהלך שני הרבעונים האחרונים לרמה הנמוכה מ-18%. נתח המיני-לפטופים מסך כל המחשבים האישיים הגיע לשיאו ב-2009, אז הוא עמד על כ-20%. נתח זה צפוי להמשיך ולרדת עד שיגיע להיקף של כ-10% עד סוף 2014", כך רפאל ואסקז, אנליסט בגרטנר העולמית.

 

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש