"אוגוסט ייזכר כחודש שלילי במיוחד עבור המשקיעים בבורסות המניות ובבורסות הסחורות. הגורם העיקרי למגמה השלילית בשוקי המניות הגיע מכיוון הבורסות הסיניות שקרסו בלמעלה מ-10% בחודש החולף, זאת בהמשך לנפילות שהחלו בחודש יוני. מסיכום שלושת החודשים האחרונים, עולה כי מדד שנחאי השיל כ-30% מערכו ובכך שב לרמה בה שהה בתחילת השנה" - כך עולה מסקירת מאקרו פיננסית חודשית מקבוצת ההשקעות אינפיניטי.

 

לדברי ערן צחי, אנליסט בכיר באינפיניטי, "הטריגר לגל הנפילות בחודש החולף היה החלטת הבנק המרכזי הסיני לבצע פיחות יזום ליואן במטרה לסייע לענפי היצוא שהציגו סימני חולשה. ההשפעה של המהלך היתה גלובלית חדה ומהירה. המשקיעים החלו להקטין חשיפה לאפיק המנייתי, וזאת מתוך חשש כי ההאטה במשק הסיני עלולה להוביל למשבר עולמי.

 

"הממשל הסיני מצידו פעל בשווקים בתגובה, והזרים הון רב לשווקי המניות, זאת במטרה לבלום את הירידות. כמו כן, הבנק המרכזי בסין ביצע מהלכים נוספים במטרה להרגיע את הרוחות, בדמות הורדת ריבית ב-0.25% והגבלת מכירות בשורט לצד העלאת העמלות על המסחר בחוזים עתידיים.

 

"מחירו של הנפט המשיך לצלול מטה, לאחר שבחודש יולי איבד כ-21%, הנפילה החודשית החדה ביותר בשבע השנים האחרונות. נציין כי ההאטה בכלכלה הסינית ’תדלקה’ את מגמת הירידות במחירי הסחורות, ובנפט בפרט, מאחר וזו צרכנית משמעותית בעולם.

 

"בשוק המט"ח היה זה חודש תנודתי. האירו התחזק מול השקל בסיכום חודשי בכ-0.17%. אולם מתחילת השנה
מחיר האירו ירד בכ-11.7%. גם הדולר האמריקאי התחזק כ-0.7%. בנק ישראל מתקשה לבלום את מגמת
התחזקות השקל בהתערבותו במסחר בשוק המט"ח.

 

"בסיכום חודשי, שוק המניות העולמי סגרזה החודש השלישי ברציפות בטריטוריה השלילית. מדד פוטסי בבריטניה ירד בכ-6.7%, מדד דקס הגרמני איבד כ-8.9%. במזרח הרחוק בלטה לשלילה הבורסה הסינית שאיבדה כ-11.8% מערכה ומתחילת השנה המדד מחק את כל התשואה החיובית שהשיג קודם לכן. בארה"ב נרשמה גם כן ירידה עוצמתית של המדדים המובילים: מדד נאסד"ק איבד כ-5.9% ומדד S&P 500 נחלש בכ-5.4%. המגמה השלילית הרוחבית בבורסות העולם באה לידי ביטוי בביצועי מדד MSCI העולמי שנחתך בכ-6.4%".

 

נקודות עיקריות נוספות מהסקירה: ישראל - "בנק ישראל הותיר את הריבית במשק ללא שינוי ובכך בחר שלא להגיב לנעשה בשווקים. מזה זמן, עוקב בנק ישראל בדריכות אחר ההחלטות והעדויות של הפד’ בארה"ב בניסיון להבין אם אכן השנה הריבית תעלה בארה"ב ותסייע במידה מסוימת במאבקו להחלשת השקל.

 

"שיעור האבטלה במשק בחודש יולי נותר ללא שינוי ברמה של 5.3%, אולם הרעה נרשמה בשיעור התעסוקה, שירד מרמה של 60.8% ל-60.5%. המשק הישראלי מוריד הילוך: ברבעון השני של השנה צמח התמ"ג ב-0.3%, בחישוב שנתי, זאת לעומת 2% ברבעון הראשון של השנה. בחישוב כולל של שני הרבעונים הראשונים של השנה צמח המשק ב-2.6%. עיקר ההאטה בצמיחה מוסברת בשל חולשה בנתוני היצוא".

 

ארה"ב: "ההאטה בצמיחה של הכלכלה הסינית אומנם מדאיגה את המשקיעים, אולם עבור ארה"ב מדובר בניצחון במלחמת המטבעות העולמית, המתנהלת מזה מספר שנים. כעת, שכולם חוששים שכלכלת סין מתקררת, יחזור מרכז הכובד למדינות המערב המפותחות.

 

"הכלכלה הגלובלית משולה לאמבטיה ללא מחיצות, כשמפלס המים עולה במקום אחד, במקום אחר הוא יורד. על סמך הנחה זו, קיים סיכוי קלוש שסין תגרור את העולם למשבר עולמי. כתגובה לנעשה בשווקים, קטנו הסיכויים שארה"ב תעלה את הריבית בטווח הקרוב, וזאת יש לומר בניגוד לכוונות ולרצונות של הפד’. נזכיר כי הפד’ הביע נכונות להעלות את הריבית לראשונה מזה 6 שנים, אם התנאים המאקרו כלכליים בארה"ב ומחוצה לה יאפשרו זאת".

 

אירופה: "עיקר הפוקוס באירופה הוקדש בחודש החולף לנעשה בסין, ופחות לנתוני המאקרו השוטפים. הבורסות המובילות סבלו ממומנטום שלילי בהתאם למגמה העולמית. בזירת המאקרו בגרמניה מדד IFO המשקף את הלכי הרוח של הסקטור העסקי, אשר עלה ל-108.3 נקודות, בעוד שהקונצנזוס צפה ירדה לרמה של 107.7 נקודות. הסאגה היוונית מסרבת לשכוך. בסוף השבוע ראש ממשלת יוון, אלכסיס ציפראס, הודיע במפתיע על התפטרותו, ועל קיום בחירות בזק הצפויות להתקיים בחודש הבא. ההתפטרות של ציפראס נרשמת על רקע התפטרותם של 25 חברי ממשלתו, שבינתיים הקימו מפלגה חדשה ’האיחוד העממי’".

 

אסיה: "הפיחות היזום של המטבע הסיני, הנתונים על האטה בצמיחה, ומדד מנהלי הרכש של סקטור הייצור שהוסיף להיחלש, גררו את הבורסה הסינית לחודש נוסף של ירידות, כשזו איבדה כ-12% מערכה. בניסיון לשדר איתותי הרגעה לשווקים, אמר בכיר בקרן המטבע הבינלאומית כי מוקדם מדי בכדי לדבר על משבר בסין: ’כלכלת סין מאטה וזה נורמלי בשלב הזה’".

 

הערכות לרבעון הרביעי של 2015: "באשר לירידות השערים בשווקים הפיננסיים בעולם ובישראל אנו סבורים כי מדובר בתיקון ממושך ולא מדובר במפולת. סביר להניח כי הממשל הסיני יפעל בכל כוחו על מנת לעצור את ההידרדרות הנוכחית. הריצה אל נכסי סיכון תימשך וסביר להניח כי השווקים יחזרו לעלות בשבועות הקרובים", סיכמו באינפיניטי.

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש