יאיר סרוסי, לשעבר יו"ר צים<br>קרדיט: סיון פרג'
יאיר סרוסי, לשעבר יו"ר צים קרדיט: סיון פרג'

בתום שנת עבודה, אישר היום דירקטוריון בנק פועלים תוכנית תגמול ארוכת טווח למנהלי הבנק. העבודה לוותה על ידי משרד עורכי הדין גולדפרב, לוי, ערן, מאירי, צפריר ושות’ וחברת הייעוץ הכלכלית של פרופ’ סוארי.


התוכנית מבוססת על עקרונות best practice לתגמול מנהלים בכלל ובמוסדות פיננסיים בפרט, שגובשו לאור לקחי המשבר הפיננסי, ותואמת את הנחיות המפקח על הבנקים בנושא תגמול בתאגידים בנקאיים.


התוכנית מבוססת על התפיסה האסטרטגית, שאימץ דירקטוריון הבנק, שעיקרה: תגמול על יצירת שווי כלכלי ארוך טווח, בצד בונוסים שליליים על אי עמידה ביעדים אלה, וכל זאת בהתאם למדיניות ניהול הסיכונים השמרנית של הבנק.


בין רכיבי התוכנית שנועדו להבטיח את מימוש האסטרטגיה :

• יצירת שווי כערך בלעדי לתגמול
• עמידה ביעדי תשואה על ההון המותאמים מדי שנה בהתאם למחיר הון של הבנק, כבסיס לתגמול, לשנתיים הקרובות נקבע תוואי עולה של יעדים אלו
• תקרה להיקף התגמול הכספי
• קנסות כספיים בגין הפסדים ואף בגין רווחים שאינם עומדים בתשואה הנדרשת של מחיר ההון
• בונוס אך ורק על השגת רווח עודף מעל מחיר ההון של הבנק
• פריסת הבונוסים על פני מספר שנים
• חשיפה לביטול של החלק הנדחה של הבונוס, בהתאם לתוצאות הבנק על פני שנים
• המרת תוכנית האופציות בתוכנית מניות חסומות, ששחרורן מחסימה מותנה בעמידה אמות מידה ארוכות טווח של רווח חיובי ויעדי הלימות הון


התוכנית מיועדת למנהלים בבנק המועסקים בחוזים אישיים. עקרונות התוכנית צפויים להיות מיושמים גם בחברות-הבנות, בשינויים המתחייבים מאופי פעילותן ומהרגולציה החלה על חברות אלו.


תוכנית התגמול מתייחסת לשנת 2010 ואילך, וכוללת שני רכיבי תגמול מעבר לשכר הקבוע, שנותר ללא שינוי.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש