הראל פיננסים פרסמו היום תגובה מיידית לפרסום נתוני הצמיחה ברבעון השני. האומדן הראשון לצמיחת התוצר המקומי הגולמי ברבעון השני של 2015, עמד על שיעור מזערי של 0.3 אחוז בשיעור שנתי (מינוס 1.6 אחוזים בתוצר העסקי). נתון צמיחה חלש זה דומה לשיעור הצמיחה ברבעון שבו התנהל מבצע צוק איתן – רק שהפעם ללא המבצע הצבאי. בדיקת הרכב הצמיחה מגלה שהחולשה נובעת כמעט מכל הסעיפים.

 

ההוצאה לצריכה פרטית גדלה בשיעור זעום של 0.9 אחוז, לאחר 5.5 אחוזים ברבעון הקודם. ההוצאה לצריכה ציבורית עלתה בשיעור מזערי של 0.4 אחוז, לאחר 0.5 אחוז ברבעון הקודם. השקעה בנכסים קבועים ירדו ב-3.8 אחוזים, לאחר התכווצות של 8 אחוזים ברבעון הקודם. מתוך זה השקעה בבתי מגורים עלו ב-4.6 אחוזים ברבעון השני.  יצוא הסחורות והשירותים ירדו ב-12.5 אחוזים, לאחר ירידה של 11.1 אחוזים ברבעון הקודם. יבוא הסחורות והשירותים ירדו ב-7.2 אחוזים לאחר עלייה של 2.4 אחוזים ברבעון הקודם.

 

לאור האינדיקטורים הראשונים ציפו כלכלני הראל פיננסים לנתון חלש אך חלק מהנתונים נראים חלשים באופן מוגזם ואינם עקביים עם נתוני גביית המיסים והמדד המשולב למצב המשק של בנק ישראל, ומכאן שיש סיכוי טוב שיעודכנו כלפי מעלה בהמשך.

 

כשבוחנים את הנתונים במחצית השנה הראשונה בהשוואה למחצית הראשונה אשתקד מתקבלת תמונה שמייצגת נכון יותר את המצב במשק: רואים גידול ניכר בצריכה הפרטית (4.8%) ובהשקעה לדיור (3.8%) וירידה בשאר הסעיפים אך בעיקר ביצוא (מינוס 8.6%).

 

בהנחה שהנתונים נכונים המשמעות היא עדכון כלפי מטה בתחזית הצמיחה של הראל פיננסים לשנת 2015 מ-3.1% ל-2.5%. כמו כן, המשמעות היא דחיה במועד העלאת הריבית בישראל ואפילו אפשרות להורדת ריבית, על כל מה שמשתמע מכך לגבי שער החליפין ועקומי תשואות האג"ח.

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש