בפריקו ניהול סיכונים, מימון והשקעות, מציינים הבוקר (ד’) כי השקל התחזק מול הדולר האמריקני אל רמה של כ-3.82 שקלים לאחר שהתקרב לרמת 3.75 שקל לדולר. להערכתם, התנודתיות בשערי המט"ח תימשך בתקופה הקרובה על רקע גורמי השפעה מנוגדים כמו תכנית התמריצים של הבנק המרכזי של אירופה, האטה בפעילות הכלכלית הגלובלית, משבר שוק ההון והירידה בצמיחה בסין, זאת לצד אי-הבהירות שעדיין שורר מעל עתידה של יוון בגוש האירו.

 

להערכת פריקו, "בטווח הקצר פעילות הגופים המוסדיים המקטינים את החזקתם בזירה הגלובלית לצד פעולות לצמצום החשיפה המטבעית שלהם בולמית את הפיחות בשקל אל מעל לרף של 3.91 שקל לדולר.

 

"בנק ישראל פועל כמבוגר אחראי לשמור את השקל-דולר בגבולות גיזרה של 3.73 עד 3.82 שקל לדולר, ולשם שימור רמות אלה הוא ימשיך להתערב בשוק המט"ח באמצעות רכישות דולרים", הוסיפו הכלכלנים.

 

בטווח הבינוני, בפריקו מציינים כי אין שינוי בהערכתם כי העודף המובנה של מט"ח הנכנס לישראל כפי שבא לידי ביטוי בחשבון השוטף ובהשקעה הישירה הזרה יתרום להתחזקות השקל. "בראיה שנה קדימה ל-2016 אנו מעריכים כי לשקל יש פוטנציאל התחזקות מול הדולר אל עבר רמה של 3.70 ואף פחות מכך. משקיעים צפויים יהיו להעדיף להעביר הון מנכסים הנקובים בדולר אמריקני למטבעות אחרים שצפויים ליהנות מפונטציאל התחזקות כמו הליש"ט הבריטית", סיכמו בבית ההשקעות.

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש