למרות יישום אסטרטגיית התרחבות וחיזוק בסיס הלקוחות, מניותיה של אורביט, חברת אלקטרוניקה ישראלית העוסקת בתקשורת לוויינים, מערכות עקיבה ומערכות לניהול תקשורת ושמע במטוסים ובכלי שיט, סובלים מביצועי חסר בשנים האחרונות. תמונה הפוכה היא כאשר נחשפים לפעילות החברה באמצעות אגרות החוב אותם הנפיקה. לפי כך, ייתכן כי זה המקרה לתמחור חסר של פעילות החברה מסיבה אופיינית לשוק המקומי – סחירות נמוכה בבורסת ת"א, ממנה סובלות חברות טכנולוגיה רבות.

 

כאמור, אורביט עוסקת ב-3 תחומי פעילות עיקריים, ניהול רשתות קשר (CMS), עקיבה וטלמטריה(T&T)  וסאטקום (תקשורת לוויינים). כיום, מחזור ההכנסות מתחלק בין מגזרים הללו כדלקמן: 25%, 44% ו-31% בהתאמה. כמו כן, החברה מייצאת את מרבית תוצרה (83%) ללא העדפה של אזור גיאוגראפי מסוים. יתרה מזאת, החברה עובדת מול ארגונים צבאים רבים, כולל משרד הביטחון הישראלי, המשמשים קהל יעד עוגן עבורה (אחראים על מחצית ממחזור ההכנסות). מניותיה של החברה, שבבעלות זאב שטיין (44%), נסחרות בבורסת ת"א לפי שווי של כ-100 מיליון שקל לחברה ונכללות במדד בלוטק.

בשנים האחרונות, החברה מיישמת אסטרטגיית צמיחה המכוונת לשווקי מטרה גדולים בדגש על חוזים ארוכי טווח. בתוך כך, החברה מגדילה צבר הזמנות באמצעות חוזים אסטרטגיים אשר טרם קיבלו ביטוי ברווחיותה של החברה. אומנם כעת החברה מאוזנת בשורת הרווח, חוזים הללו צפויים לייצר הכנסות עתידיות בהיקף לא מבוטל ולהגדיל תזרים המזומנים של החברה. את הרבעון הראשון של השנה, סיכמה החברה עם מחזור ההכנסות של 12.2 מיליון דולר, ירידה של כ-10% בהשוואה לתקופה המקבילה. לפי כך, בשורת הרווח התפעולי החברה רשמה כ-0.9 מיליון דולר והותירה רווח נקי של 0.4 מיליון דולר בלבד. יתרה מזאת, תזרים המזומנים אשר נבע מפעילותה השוטפת הסתכם, ברבעון הראשון 2015, ב-0.6 מיליון דולר. נכון לסוף התקופה הנסקרת, היו בקופת החברה מזומנים בהיקף של 3.9 מיליון דולר, והונה העצמי עמד על 17.7 מיליון דולר (כ-67 מיליון שקל).

 

איירבוס, בואינג ומשרד הביטחון

 

נכון לתחילת שנת 2015, עמד צבר ההזמנות של החברה על 35 מיליון דולר, מתוכם כ-31 מיליון דולר לאספקה במהלך השנה החולפת, וזאת לפני שהתווספו הזמנות (בעיקר במהלך הרבעון השני של השנה) מלקוחות אסטרטגיים משורה הגבוהה ביותר. כך לפני זמן קצר, ביוני החולף, קיבלה אורביט הזמנה מענקית התעופה אירופאית, איירבוס, לאספקת מערכות ניהול שמע דיגיטלי בהיקף של 5 מיליון דולר. מערכות ה-ADAMS ישולבו באחד מקווי המטוסים כסטנדרט. יתרה מזאת, מדובר בחוזה המשך מלקוח איתו משתפת החברה פעולה מזה עשור.

 

ואם מדברים על לקוחות אסטרטגיים, אזי ראוי להזכיר ולציין את חוזה אסטרטגי עם תאגיד תעופה הענק האמריקאי בואינג שבחר במערכת ניהול התקשורת האווירית החדשה מבוססת IP של אורביט, Orion, בדצמבר 2014. במסגרת הסכם זה התקבלה הזמנה ראשונה להטמעת ושילוב פתרון ניהול התקשורת של אורביט. מערכת ה-Orion תואמת את אסטרטגיית החברה בשנים האחרונות ונבנתה מתוך כוונה שתאפשר גמישות מרבית ותתאים לכל סוגי כלי הטיס. גמישות זו מאפשרת כיום לאורביט לחדור לפלחי שוק צומחים וגדולים יותר.

 

לפני כחודש, קיבלה החברה הזמנת המשך למערכת ימיות בתדר Ka בהיקף של כ-5 מיליון שקל. כפי שנכתב בעבר, טכנולוגיה זו של החברה מהווה אחד המנועי הצמיחה שלה בעתיד מאחר ומסופקת למיזם הענק O3b, המפתח תשתית תמסורת לוויינית בפס רחב שמבוססת על מספר לוויינים על מנת לספק אינטרנט לאזורים גיאוגראפיים פחות נגישים, בין היתר פלטפורמות ניידות כגון כלי שיט, רכבות ומטוסים. המשקיעים במיזם הם קונסורציום בנקים וחברת הענק, גוגל, כאשר אורביט מהווה ספק יחידי של מערכות הימיות למיזם זה.

 

בנוסף, ניתן למנות עוד מספר חוזים שנחתמו בשנה האחרונה ולהצביע על בסיס הלקוחות של אורביט ההולך ומתחזק, הן רוחבית והן לעומק. בין היתר, צבר ההזמנות של החברה כולל הזמנה ממשרד הביטחון הישראלי למערכות תקשורת מתקדמות בכ-18 מיליון שקל, הזמנה מאינטגרטור אירופי מוביל לאספקת פלטפורמת תקשורת לוויינים מוטסת בכ-3.4 מיליון שקל ופרויקט שדרוג למערכת תצפיות מהחלל עבור חברה ישראלית מובילה בתחום החלל בכ-3.3 מיליון שקל.

 

באשר למניית החברה, זו סובלת מסחירות נמוכה, כאמור, על אף אחזקת מוסדיים לא מבוטלת (בתי השקעות מגדל ופסגות בעיקר) של כ-15% מהון המניות. מניה זו איבדה כ-10% מערכה במהלך השנה האחרונה, לעומת עליה של 15% במדד בלוטק המייצג. יתרה מזאת, במתחילת הרבעון המניה צנחה ב-18%, וייתכן כי המימוש הזה מהווה הזדמנות כניסה למשקיע המעוניין בחשיפה לפעילות טכנולוגית מבטיחה מול לקוחות המובילים בעולם. כך למשל, אגרות החוב של החברה מסדרה ו’ האחרונה נסחרות בתשואה לא מדורגת של 3.4% בלבד (תשואה דולרית במח"מ של 2.6 שנים), בעוד שלפני כשנה וחודשיים נסחרו אלו בתשואה של 7.3%.

 

ייתכן כי החלפת מנכ"ל של החברה, עקב התפטרותו של עופר גרינברגר, תוביל לשינוי מעניין בחברה ומהווה הזדמנות נוספת עבור המשקיעים המצפים ליישום אסטרטגיה עסקית של החברה תוך תרגום התרחבות צבר ההזמנות וחיזוק מצבת הלקוחות לשורת הרווח. 

 

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 3
    מעולה

    נשמע מצויין

    • אריק
    • 22/07/2015 12:50
  • 2
    הזדמנות אמיתית

    זו באמת הזדמנות קנייה יש להם צבר הזמנות תמיד 3 מנועי צמיחה בתחומים שונים חייבת לעלות בעשרות אחוזים

    • דודו
    • 21/07/2015 13:28
  • 1
    הכותב פיספס באגח. היא להמרה!

    רשום בכתבה שתוך שנה וחודשיים התשואה באגח ירדה מ7.3 ל3.4. זאת כעדות לחוסנה של החברה. הכותב שוכח שני דברים 1. צריך לבדוק מרווח מהממשלתי כי תשואות רבות ירדו. 2. זו אגח להמרה! יכול להיות שלפני שנה וחודשיים היה כשל שוק במחיר שלה. למעשה בודאות היה כשל שוק במחיר האגח ולכן נכנסתי אליה בסוף 2014. מתחילת השנה עשתה 5.73% לעומת 2.4% במניה. בשלושת החודשים האחרונים המניה ירדה 15.2% והאגח רק 5.88% וזה היתרון של האגח. אם המניה תמריא - האגח תעשה תשואה של יותר מחצי תשואת המניה. אם המניה תדשדש או תרד קצת - האגח תעשה את התשואה לפידיון. רק במקרה של כישלון גדול - יתכן והאגח תרד אבל הרבה פחות מהמניה. שליש. הפרמיה למימוש כרגע 74% . יחס ההמרה 16.5 . שער האגח 116. בשנתיים ורבע הקרובות תשלם כמעט בטוח 53 אגורות - פירעון + ריבית. שווה למי שרוצה להשקיע בחברה דרך נייר בטוח יותר
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • ATUK19
    • 21/07/2015 10:21