הראל פיננסים אומרים היום בתחזית שבועית לשוק ההון והמלצות השקעה שבועיות לא לנצל כרגע הזדמנות ולהאריך מח"מ. לדבריהם, בתיק אג"ח במח"מ 3-4 שנים ניתן לקבל כ-2% נומינלי. להלן הסקירה המלאה:
"תיק השקעות – תפיסת העולם עדיין לא משתנה: ההשפעה הכלכלית של יוון על כלכלת העולם היא זעירה ועיקר ההשפעה היא בחששות שהיא טומנת בחובה על עתידו של גוש היורו. לכן, עם פתיחת המסחר היום (ב’) אפשר לצפות למגמות מנוגדות לשבוע האחרון – זרימה מחודשת של כספים לאג"ח ממשלתי בגרמניה שתוביל לירידת תשואות, עלייה מחודשת בתשואות של מדינות אירופה בדירוגים הנמוכים (איטליה וספרד), ירידות בשוקי המניות באירופה, כולל יוון.
"אם בשבוע שעבר הערכנו שהתשואות בארה"ב ימשיכו לעלות, כרגע עדיין לא ברור אם המגמה הזו תתהפך, מאחר שאם אי השקט הזה יימשך לתוך ספטמבר – להערכתנו הפד יכניס לשיקוליו גם את עניין יוון וייתכן ויידחה את ההעלאה הראשונה.
"אחרי עליית התשואות החדה של החודש האחרון בעולם והעלייה החדה עוד יותר בשוק המקומי בעקבות דברי הנגידה פלוג, התשואות כרגע ברמה אחרת לחלוטין מאשר לפני שבועות ספורים. למרות זאת, המסקנה שלנו היא לא לנצל כרגע הזדמנות ולהאריך מח"מ (למרות הפיתוי), אלא לשמור על תיק אג"ח, ממשלתי וקונצרני, במח"מ של 3-4 שנים, שמגלם כיום תשואה שוטפת של כ-2% נומינלי – פי שניים ממה שהוא יכול היה להניב לפני כמה חודשים ודרמתית יותר מריבית בנק ישראל של 0.1%.
"נקודה חשובה נוספת הינה שסביר שתשואה כזו תושג במחיר של תנודתיות. להערכתנו, פוטנציאל ההפסד בחלק הקצר והבינוני של העקום ירד משמעותית, לאור ההתאמות של שוק האג"ח לצפיות הפד ולאור מה שקורה בשווקים המתעוררים וביוון כיום.
"מניות – חשיפה חיובית, אך פחות תנודתית: שוקי המניות מצליחים להפגין עמידות מפתיעה בהתחשב בתנודתיות בשוקי האג"ח. על רקע העלייה בתשואות של אגרות החוב אין פלא כי במידה מסוימת נחלשת התמיכה בזרימת כסף חזקה לשוקי המניות, אך כמו שהדברים נראים זה עדיין אחד האפיקים האטרקטיביים להשקעה – אם כי הצפי לתנודתיות כאן גדל.
"על רקע מה שקורה ביוון, אנו ממשיכים להיות במשקל חסר באירופה – בעיקר בגלל הצפי לתנודתיות, שכן בחזית המקרו ניכר המשך שיפור בפרמטרים המתפרסמים בשבועות האחרונים. ללא יוון, נראה שמגמת השיפור באירופה ברורה, אם כי עוצמתו פחות ברורה - בצרפת צמיחה חיובית בתמ"ג אחרי תקופה ארוכה של ירידות, באיטליה מכירות קמעוניות ואמון צרכנים הרבה מעל התחזיות וגם בספרד שיפור מתמשך.
"אל מול זה, אנו ממשיכים להעדיף חשיפה לארה"ב שבה המשך השיפור בתחום התעסוקה צפוי להשפיע לחיוב על מרכיבים רבים בכלכלה. גם יפן ממשיכה להיות מעניינת להשקעה, כאשר האבטלה נמוכה, האינפלציה חיובית ונראה כי ההרחבה הכמותית משיגה תוצאות.
"אנחנו ממשיכים להמליץ להימנע מחשיפה לשווקים מתעוררים שלא אמורים לחוות עדנה מעליית ריבית צפויה בארה"ב המחלישה עוד יותר את המטבעות שלהם. גם הירידה החדה במניות בסין תומכת בהמשך הימנעות מהשוק הזה, אשר כתבנו באחרונה לא פעם על רמת המכפילים הגבוהה בו בעקבות העלייה המטאורית שלו בשנה האחרונה.
"מעבר לתנודתיות העולמית שתשפיע על שוק המניות הישראלי, הוא יושפע בימים הקרובים משני גורמים נוספים – הראשון הוא ההחלטה של הממשלה בנוגע למדיניות בתחום הגז (נושא שכבר השפיע לחיוב על כל החברות, אך השאלה כעת מה הלאה) והנושא השני הוא הצעת הרכש של פוטאש למתחרה הגרמנית K+C בפרמיה של 40% מעל השוק. ההצעה הזו עשויה להשפיע באופן מהותי על מניות כיל – או שהמניה זולה מאוד, או שאם פוטאש תקנה את החברה הגרמנית ייתכן כי לא יהיה לה צורך במניות כיל שהיא מחזיקה כיום. עם זאת, להערכתנו, קשה לראות את העסקה הזו יוצאת לפועל".
נציין כי היום הודיעה פוטאש כי אין בכוונתה לסגור את המכרות של חברת K+S - במידה ותירכש על ידה.
"קונצרני: תשואה שוטפת, אך תנודתית - האפיק הקונצרני מפתיע לחיוב במהלך עליית התשואות הממשלתיות בתקופה האחרונה, במובן זה שהאג"חים אמנם יורדים אך המרווחים לא נפתחים. המקום היחיד שבו ניכרת פתיחת מרווחים משמעותית היא באג"ח ממשלתי במטבע מקומי של מדינות בדירוגים נמוכים (זה לא נכון באג"ח נקוב בדולר) וזאת בשל עליית התשואות בארה"ב המובילה ליציאת כספים משווקים בדירוגים נמוכים. כך למשל במדינות כמו מקסיקו או ברזיל, שלהן תלות גבוהה בסחר חוץ ובשוק האמריקאי.
"בשוק המקומי ראינו ירידה של האג"ח הקונצרני, אך המרווחים נשארו קרובים לרמות של התקופה האחרונה. כך למשל בדירוגי AA+ המרווח מעל אג"ח ממשלתי כעת הוא 0.9%, לעומת 0.83% שבוע לפני כן. בדירוג A+ המרווח כעת הוא 1.90%, לעומת 1.86% שבוע לפני כן. גם בדירוגים הנמוכים בשוק המקומי המרווחים נשארו ללא שינוי. במדד תל בונד תשואות למשל המרווח כעת הוא 5.39% לעומת 5.38% שבוע לפני כן. אנו ממשיכים להמליץ על חשיפה לאפיק הקונצרני בכל הדירוגים, תוך פיזור סקטוריאלי", סיכמו בהראל.