עפר קליין, ראש אגף כלכלה ומחקר בהראל ביטוח ופיננסים, מעריך היום בסקירה מאקרו כלכלית שבועית כי בנק ישראל יפעל בהמשך לתיקון הרושם הניצי שהשאיר נאום הנגידה אתמול.

 

לגבי השוק המקומי, הזכיר קליין כי בנק ישראל הותיר את הריבית ללא שינוי על 0.1 אחוז: "להערכתנו, הודעת בנק ישראל, ובעיקר נאום הנגידה שהביא להתחזקות החדה של השקל, היה ניצי מדי, דבר שמקטין את הסיכוי של בנק ישראל לעמוד ביעד האינפלציה בשנה הקרובה ועלול להעיב על היצוא.

 

"מכאן, שסביר שבנק ישראל יפעל בהמשך לתיקון רושם זה - ככל הנראה בעיקר על ידי המשך רכישת מט"ח והתבטאויות יוניות יותר בעתיד", הוסיף קליין.

 

בהתייחסות לשווקים בחו"ל, אמר קליין כי "אמש התקיימה פגישת חירום של מנהיגי גוש האירו לדון בנושא יוון, זאת לאחר שראש ממשלת יוון הציג רשימת רפורמות מעודכנות... להערכתנו, למרות הדרמה, רוב הסיכויים שהסיבוב הזה בין יוון לגוש האירו יסתיים כמו הסיבובים הקודמים – בפשרה".

 

נושאים נוספים שעלו בסקירה: ישראל - ריבית בנק ישראל ללא שינוי, נאום הנגידה היה ניצי; עלייה קלה בשיעור האבטלה, המשך גידול במועסקים במשרה מלאה; מספר המשרות הפנויות במשק גדל במאי; המדד המשולב למצב המשק התרחב ב-0.3 אחוז במאי. הייצור התעשייתי ירד בחדות באפריל; הצמיחה ברבעון הראשון עודכנה כלפי מטה ל-2.1 אחוזים. הצריכה הפרטית זינקה, אך היצוא התכווץ; עלייה בציפיות לאינפלציה בשבוע האחרון.

 

ארה"ב: מהודעת הריבית ומנאום נגידת הפד עולה נחישות להעלות את הריבית עוד השנה, תוך הדגשה שהתוואי בהמשך יהיה מתון. ירידה בדרישות השבועיות לדמי אבטלה. שיפור בנתוני שוק הדיור. האינפלציה עמדה על אפס במאי. אינפלציית הליבה ירדה ל-1.7 אחוזים.

 

אירופה: בגוש האירו - משא ומתן מואץ בנושא יוון, מקווים להציג תכנית מוסכמת עד חמישי בבוקר. בגוש האירו יצוא הסחורות הפתיע לחיוב, אך סנטימנט המשקיעים ירד. השכר הממוצע בבריטניה עלה בקצב המהיר ביותר מאז 2009.

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש