הבנק המרכזי של אירופה הודיע היום (ב’) על העלאת הלוואות החירום הניתנות לבנקים יווניים על מנת לקזז פיקדונות יומיים יוצאים בתוך חוסר הוודאות המתמשך בנוגע לתכנית החילוץ של המדינה - כך צוטט בכיר בבנק היווני על ידי אתר מרקטווץ’.
זו הפעם השלישית מזה פחות משבוע שהבנק המרכזי של אירופה מעלה את המגבלה על תכנית הסיוע בנזילות חירום, או ELA, במסגרתה הבנק המרכזי היווני מעניק כסף למוסדות פיננסיים.
"היום, הדירקטוריון נפגש והגדיל את המגבלה על מימון ELA", אמר הבכיר היווני, מבלי לציין את כמויות הכסף אליהן תהיה גישה בקרב הבנקים היווניים. "דירקטוריון ה-ECB ייפגש שוב בועידה, במידת הצורך", הוסיף.
נזכיר כי במהלך היום מתכנסת ועידת פסגה של מנהיגי מדינות גוש האירו, במטרה למצוא פיתרון למשבר המתמשך ביוון, ולמנוע פשיטת רגל ויציאתה מהגוש.