הבנק המרכזי באירופה (ECB) מסר היום כי 128 בנקים בגוש האירו לוו 73.8 מיליארד אירו באשראי הבנק המרכזי תחת תכנית הלוואת בת ארבע שנים שנוצרה בשנה שעברה. הנתון מסמל כי התחזיות החיוביות עבור כלכלת אירופה מגבירה את הביקוש להלוואות.
מדובר בנתח הרביעי של הלוואות כחלק מתכנית שהחלה בספטמבר אשתקד, במטרה להזרים מימון לכלכלת הגוש. כתנאי לקבלת ההלוואה, שנושאת ריבית של 0.05% בלבד, על הבנקים להגביר את ההלוואות למגזר הפרטי.
הסכום שלוו הבנקים הבפעם היה הנמוך ביותר מאז החלה התכנית. השיא ארע בדצמבר, כאשר הבנקים לוו 129.8 מיליארד דולר.
בכל זאת, הסכום היה בהתאם לצפי האנליסטים, ואמור לסייע ל-ECB להגדיל את המאזן לקראת המטרה של רמות מרץ 2012, כאשר המאזן עמד על כ-3 טריליון אירו. המאזן עמד על 2.44 טריליוו בסוף השבוע שעבר.