עוזי נלקין, האנליסט הראשי של USGCapital, מתייחס להודעת הפד, ומסביר כי "למי שציפה למצוא רמז עבה בהודעת הבנק המרכזי שיעזור לפזר את הערפל לגבי עיתוי העלאת הריבית, נכונה אכזבה. בהודעה אופיינית, אם כי קצרה במעט מהודעות קודמות, אמר הבנק הרבה, אך בעצם לא ניסה לפזר את מסך העשן לגבי מועד תחילת ההידוק המוניטרי המצופה. ההודעה המעורפלת והזהירה של הבנק, דיברה מחד על התחזקות מתונה של הכלכלה והעלמות החסמים שיכולים למנוע התרחבות הצמיחה, אך מצד שני ההשקעות בתשתיות עסקיות קבועות והיצוא עדיין ’רכה’ לטעמו.
"בנוסף, הוריד הבנק המרכזי את הערכות הצמיחה ל-2015 מטווח של 2.3%-2.7% ל טווח של 1.8%-2%. מבחינת שוק המניות האמריקאי ההצהרה המעורפלת של אתמול מכתיבה כנראה על ההמשך הדשדוש. פוטנציאל העליות מוגבל ’בחרב’ ההידוק המוניטרי הנמצא באופק הקרוב, ובלתי נמנע.
"מהצד שני, רצפת תמיכה הנובעת מערפול על עיתוי תחילת מדיניות העלאות הריבית, בנוסף לציפייה לעוצמה מתונה של עליית הריביות כשתבוא, יחסית למחזורים היסטוריים של יציאה ממיתון ומעבר לצמיחה. כל אלו מיצרים עבור המשקיעים בשוק המניות סביבה מאתגרת ולא קלה. מגמה שהיא בעצם ’חוסר המגמה’ או דשדוש ומסחר המתנהל בטווח מחירים צר", סיכם נלקין.