"בנק ישראל צפוי לעדכן את תחזית הצמיחה לשנת 2015 כלפי מטה" - כך עולה מעדכון מאקרו שפרסם היום יונתן כץ מלידר שוקי הון.

 

כץ מציין בסקירה כי נרשמה ירידה בהזמנות המקומיות בתעשייה, שבאה לידי ביטוי בירידה של מדד מנהלי הרכש של בנק הפועלים לחודש מאי ב- 1.6 נקודות. לדבריו, "החולשה במדד מצביעה על התמתנות בביקושים המקומיים, אשר נתמכת גם על ידי ירידה במדד האמון הצרכני, וצפויה להקטין את לחצי האינפלציה במשק".

 

כמו כן, להערכת כץ, צפויה צמיחה של פחות מ-3% השנה, לאחר שהצמיחה ברבעון א’ עודכנה ל- 2.1% באומדן השני לעומת 2.5% באומדן הראשון בהשפעת ירידה חדה באומדן של הייצוא התעשייתי ל-(1.0%-) מ-12.1%+.

 

"עדכון כה משמעותי תואם את הירידה ביצוא בנתוני סחר חוץ החודשיים. לעומת זאת, אומדן הצריכה הפרטית עודכן כלפי מעלה ל-7.5% מ-5.5%. ההשקעות בנכסים קבועים עודכנו ל-(6.5%-) מ-(5.8%-). שני הנתונים הללו, מדד מנהלי הרכש חלש והתמתנות בצמיחה, עשויים לתמוך בהורדת ריבית", סיכם כץ מלידר שוקי הון.

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש