חברת פמס, יצרנית אריגים מפתח תקווה, הינה אחת החברות התעשייתיות שלאורך תקופה ארוכה מציגה רווחיות וזרם תקבולים כפועל יוצא מפעילותה נישתית מעניינת. מניותיה נסחרות בבורסת ת"א ומספקות למחזיקים תשואת דיבידנד נאה, וזאת על רקע סביבת הריביות הנמוכות השוררת במשק מזה תקופה ארוכה. השקעה כזו לאורך שנים משמשת כאלטרנטיבה טובה למשקיעים המעוניינים בהשקעה תזרימית לטווח ארוך. החברה פחות דומיננטית באירועים מהותיים כלשהם אך מתקופה לתקופה ממשיכה להציג ביצועים טובים גם ללא נטל החוב.

 

למרות השתייכותה לקטגוריית אופנה והלבשה, פועלת פמס, החל משנת 1986, בענף המיגון והבליסטיקה. החברה מפתחת ומייצרת חומר גלם, יריעות חד כיווניות מסיבים סינטטיים שונים, עבור תעשיית המיגון כנגד איומים בליסטיים. חומרים אלו מיועדים למיגון אישי, מיגון רכבים, כלי טיס ושיט. על לקוחות העיקריים של החברה נמנים ממשלות, צבאות ומשטרות בעיקר בחו"ל. כמו כן, לחברה שלושה אתרי ייצור בבעלות מלאה, בישראל, בארה"ב ובבריטניה. מניות החברה, כאמור, נסחרות בבורסת ת"א לפי שווי של 635 מיליון שקל לחברה ונכללות במדד יתר 50. החברה נשלטת ומנוהלת על ידי דניאל בלום (68%), כאשר משום סיבה המשקיעים המוסדיים אינם נוטלים חלק בהונה מזה תקופה ארוכה.

 

את הרבעון הראשון של השנה החולפת, סיכמה החברה עם צמיחה של 8% במחזור ההכנסות, בהשוואה לתקופה אשתקד, ולסך של 17.3 מיליון דולר (כ-66 מיליון שקל). בשורה התחתונה, הרווח הנקי הרבעוני הסתכם ב-4.3 מיליון דולר, בהשוואה ל-3.5 מיליון דולר בתקופה המקבילה, ובהמשך לרווח שנתי של 16 מיליון דולר (62 מיליון שקל) בסיכום שנת 2014 כולה. יתרה מזאת, פעילותה השוטפת אומנם לא הזרימה הפעם מזומנים לקופת החברה, אך זאת לאחר תשלום שומות מס בגין 3 שנים. בסיכום שנת 2014, תזרים המזומנים התפעולי החיובי הסתכם ב-18.2 מיליון דולר (כ-70 מיליון שקל).

 

החברה בעלת איתנות פיננסית גבוהה ומממנת את כל פעילותה באמצעות מקורות עצמיים. למועד פרסום הדוח האחרון, החברה אינה נזקקת לאשראי בנקאי או אחר מלבד אשראי ספקים המתקבל במהלך העסקים הרגיל או מימון בנקאי גישורי לטווח קצר ביותר. בקופת החברה מזומנים בהיקף לא מבוטל של 13.5 מיליון דולר והונה העצמי המיוחס לבעלים של החברה (שווי חשבונאי של חברה בספרים) עומד על כ-40 מיליון דולר (152 מיליון שקל) ומהווה 85% ממאזן.

 

החברה נוהגת לחלק את רווחיה לבעלי המניות ואף אימצה, לפני כ-3 שנים, מדיניות שלפיה תחלק לפחות מחצית (50%) מהרווח השנתי כדיבידנד. לפי כך, בעלי מניות של פמס נהנים מתשואת דיבידנד שנתית נאה של 7%, וזאת לאחר שמניית החברה הוסיפה לערכה כ-75% במהלך השנה האחרונה ובכך הכפילה את עצמה תוך שנתיים. על אף שתשואת דיבידנד ותשואה על הון של פמס בולטות לחיוב בין שחקניות סקטור טקסטיל, מניות החברה נסחרות במכפיל נמוך משמעותית מאלו (מכפיל 9 מול 17 של דלתא, 5 של קסטרו ו-11 של אבגול).

 

פעילות החברה תלויה קריטית בתקציבי הביטחון של ממשלות שונות ונראה כי אלו הצטמצמו לאחרונה על רקע אי יציבות כלכלית בעולם. עם זאת, המתיחות באזור המזרח התיכון, בדגש על התרחבות של תנועת דעא"ש הקיצונית (נראה כסיפור מתמשך), והמאבק ממשלות דרום אמריקה בסחר בסמים, הם אלו התומכים בצבר הזמנות של החברה ומשמשים מעין בטוחה להמשך צמיחה בהכנסות החברה. לסיכום, החברה מציגה פעילות תזרימית ורווחית שמצד אחד תלויה במוסדות בטחון מוסדיים אך מצד שני נהנית מחסמי כניסה רגולאטורים גבוהים לתחום המרתיעים תחרות. לחברה פרופיל פיננסי חזק ללא מנוף והתחייבויות יתר. החברה נשלטת על ידי גרעין שליטה ואימצה מדיניות חלוקת רווחים, ושני הגורמים הללו מבטיחים חלוקת דיבידנד שוטפת ותשואה נאה כתוצאה מכך, בנוסף לרווחי הון מתמשכים בשנים האחרונות. לפכי כך, מניה זו יכולה לעניין את המשקיע, אף סולידי, המחפש אלטרנטיבה עודפת גם בתחום עצמו וגם להשקעות באפיקי חוב.

 

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 2
    אטרקטיבית בטרוף

    החברה אטרקטיבית בטירוף, נסחרת במכפיל רווח נקי, בנטרול המזומנים בקופה , של פחות משמונה. אין מינוף בכלל ומדובר בחברה בעשרים שנה האחרונות שלא הפסידה רבעון אחד! אני לא מבין למה המוסדיים לא משקיעים בה אבל ברגע שזה יקרה צפויות עליות שערים חדות, יותר מזה, אני לא מבין איך חברה ביטחונית גדולה כמו אלביט מערכות לדוגמא לא רוכשת אותה ולוקחת אותה לשווקים חדשים יש אפשרות גם למנף אותה (הבנקים יעמדו בתור) וכך לממן חלק מהרכישה.

    • רואה חשבון 1
    • 17/06/2015 13:13
  • 1
    זיכרון קצר...

    http://www.nrg.co.il/online/16/ART1/474/863.html

    • סתם אחד
    • 17/06/2015 09:22